Примката около Божков се затяга! Тити и Батков не му простиха подигравката със съдбата на ФК „Левски“

0

Папазов изтеглил влог от 95 000 евро на семейството си и го дал за спасяване на „Левски“

Баскетболният треньор Константин Папазов и бившият собственик на ФК „Левски“ Тодор Батков носочиха гнева си днес към бизнесмена Васил Божков, който вече два дни „разиграва на покер“ съдбата на клуба, информира Temi.bg. Очакваше се 87 % от дяловете да отидат у Тити Папазов и той да търси финансиране за излизането на сините от тежката ситуация. Това обаче не се случи, тъй като изненадващо хазартният бос джироса акциите на премиера Борисов.

Тити не можа да скрие разочарованието си от постъпката на Божков, при положение, че дни преди това в телефонен разговор му е обещал: „Лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори. В продължение на 15 дни живяхме с мисълта, че акциите ще дойдат в България и ще търсим решение, за да не се стигне до фалит на Левски. Водих много разговори с г-н Божков. Акциите на футболния клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Васил Левски в музея. Все едно някой да ги вземе и да ги развява. Целта на случилото се вчера беше да бъде злепоставен премиерът Бойко Борисов и самата институция, която той представлява. Дали той толкова лесно ще се закачи?“, заяви Папазов в сутрешния блок на bTV.

Бившият собственик на Левски Тодор Батков също с недоумение коментира пред bТВ казуса „Божков-Левски“: „Доста съм разтревожен. Това, което стана вчера, много ме разочарова. Очаквах г-н Божков да постъпи като мен преди няколко години, когато вече нямах възможност да издържам финансово клуба. Тогава аз просто предадох безвъзмездно акциите на новите акционери и продължих да обичам Левски. Очаквах Божков да даде акциите на Тити Папазов или на феновете. Имаше и вариант да ги прехвърли на самото дружество“.

Той сподели, че през 2004 година  е изпаднал в същата ситуация като Тити.

„След втората заповед, която забранявяше на г-н Чорни да влиза в България. Тогава той дълбоко се обиди и ми заяви, че се оттегля, като ми забрани да ползвам неговите финанси за Левски и поиска да дам акциите на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов. Аз се опитах културно да му обясня, че това няма как да стане формално, а и никой няма право да постъпва така с Левски. Стигнахме до скандал, накрая казах, че аз ще взема акциите и няма да оставя Левски на произвола“, разказа Батков.

Той коментира също, че Тити е чист човек и е заслужавал да получи акциите на Левски от Божков: „В най-тежките ми месеци като президент на Левски именно Тити, без да го моля, изтегли влог от 95 000 евро на семейството си и ми ги даде кеш, за да ги използвам за Левски. Връщах му тези пари допреди две години„, изненадващо разкри Батков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече