Шест признака, че имате силен имунитет срещу COVID-19

0

Трудно е за съвременния човек, който е постоянно е зает, да наблюдава здравето си и да посещава лекарите навреме.

Важно е обаче да знаете, че можете самостоятелно да определите дали всичко е нормално. Ще разкрием топ 6 признака, че имате силен имунитет. 

Здрава здрава

 Когато има дори малки проблеми в тялото, те се отразяват във външния вид на човека. Първата, която страда, е косата. Ако косата е бляскава, расте добре и не пада, тогава бъдете сигурни, че имате силен имунитет.

Важно! Обикновено човек губи до 100 коса дневно. Това не е причина за безпокойство.

Ако косата на гребена остава повече от обикновено, тогава това е повод да потърсите помощ от лекар. Струва си да изпиете курс от витамини, които само лекар ще предпише. В крайна сметка той ще може да определи необходимата доза, така че да повлияе благоприятно на здравето ви.

Какви витамини могат да ви изпишат лекарите:

B12;

В6;

желязо;

омега 3.

Въпреки това, нека ви ги изпише лекар

Силни нокти

Трябва да разгледате ноктите на ръцете. В крайна сметка, на краката винаги са по-дебели и силни. Ако ноктите са здрави, те не могат да бъдат огънати, това показва, че с имунитета всичко е наред и няма вируси. 

Ако нокътната плочка започна да ексфолира, става тънка и на нея се появяват бели петна, тогава това показва липса на витамини и проблеми с имунната система, които трябва да бъдат решени.

Без възпаление в устата

Стоматит, зачервяване и кървене на венците могат да показват проблеми с имунната система. В здраво тяло това никога няма да се случи. Свръхчувствителността на зъбите може да бъде свързана със сърдечно заболяване. Лошият дъх може да показва нарушение на работата на стомашно-чревния тракт….

Нормални изпражнения

 Ако няма запек и диария, тогава това показва нормалното функциониране на вътрешните органи. Трябва внимателно да следите изпражненията си. В крайна сметка, именно от този индикатор можете да разберете дали всичко е добре или има някакви проблеми.

Особено важно е да се обърне внимание на цвета. Реална заплаха за здравето и дори живота може да бъде наличието на кръв. Особено това трябва да се следи от хора, които винаги имат студени ръце и крака.

Тези признаци могат да показват недостиг на желязо, което често е симптом на анемия. Често по същото време се развиват проблеми със стомашно-чревния тракт, които не могат да бъдат лекувани с активен въглен. Наистина в този случай човекът премахва симптома, а не самия проблем.

Добър сън

Сънят е важна част от живота на човека. Всеки знае, че по време на спане човек се възстановява. Тялото сякаш се рестартира. Хората трябва да спят поне 7 часа на ден. Само това може да осигури добро възстановяване. 

При редовна липса на сън шансовете за развитие на диабет, затлъстяване и сърдечни заболявания се увеличават. От липса на сън човек става раздразнителен. Често е с лошо настроение, което се отразява на качеството на живот.

Социален кръг

Всеки човек трябва да бъде в обществото. Това помага не само да направите нови познанства, но и да получите подкрепа в трудни моменти, което е нужно на всеки. Колкото по-широк е социалният кръг на човек, толкова по-малко е податлив на психични разстройства. Това пряко се отразява на имунитета.

В случай, че се развие депресивно разстройство, апатия или други здравословни проблеми, имунитетът става слаб, което засяга абсолютно всички функции на организма.

Не винаги депресията може да причини проблеми с имунитета. Понякога се случва такова разстройство да се развива точно поради липса на витамини.

За да предотвратите това, трябва:

Да се срещате с приятели;

Да общувате с нови хора;

Да се срещате по-често с роднини;

Да пътувате; 

Да научете много нови неща;

Да се влюбите. Само по този начин всеки наистина може да стане щастлив човек.

За поддържане на силен имунитет е важно не само да приемате витамини и да следите храненето.

Трябва редовно да се занимавате със спорт, да ходите много, да излизате сред природата и да водите активен начин на живот. Ако има лоши навици, тогава си струва да ги преустановите. След месец животът ще се промени драстично – вижте сами./zdrave.to

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече