Борисов от упор: Божков не ме касае! По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема!

0

Относно акциите на „Левски“ Борисов отсече: Нито съм ги искал, нито ще ги приема

Премиерът Бойко Борисов направи яростен коментар по темата с акциите на ПФК „Левски“, като обяви, че това е подигравка и целта е ясна, но той няма да влезе в тази игра. Според него Божков умилено е разиграл тази сценка, като първоначално е знаел, че той няма да приеме акциите на клуба. По тази причина Борисов не прие куриерът Сашо Диков и  отказа да приеме акциите.

„Божков не ме касае. Не искам да се замесвам в тази тема. Има повдигнати обвинения. Преди това той беше бизнесмен и сме се срещали като с всеки бизнесмен. Когато неговите съдружници изнесоха тези сигнали, видяхте, че органите си действат. Мен повече по никакъв начин не ме касае“, уточни Борисов и по време на инспекцията на интерконектора България-Гърция, цитиран от „Дарик“.


Той разобличи бТВ, че задава въпросите от името на хазартния бос и му дава трибуна, след като по темата го разпитваше предимно репортерката на телевизията, включила по-рано сутринта другия обвиняем в Дубай с акциите на „Левски“ – дясната ръка на Божков – Георги Попов.

„Госпожо, няма на „Божков ТВ“ да се хвана на въпросите, извинявам се“, отсече Борисов.  Запитан отново за акциите, Борисов пак каза: „Госпожо, Божков тв не ме касае“.

„Темата Левски и мен ме вълнува. Дядо ми казваше, че насила може да вземеш от човек, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти със сила, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка. Ясна е целта, по какъв начин и защо“, коментира Борисов разигралия се цирк с разнясането на джиросаните акции из София.

„Вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата. Как така, без да ме питате!? Законът го позволява!? Като го позволява, той не ми пречи да кажа „вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас“. Не, не са на мое име. Не знам кой какво подписва някъде. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Пак казвам – все едно утре да ти открия една банкова сметка на теб и да…“


„Не ме интересува, то е направено умишлено. Ако така казва законът, не съм юрист, че да знам, то е направено умишлено, за да не стане. Феновете и почитателите на Левски да търсят този, който го е направил (джиросването на акциите). По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си е позволил да ми джироса акции. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите на мен. Идете при този, който го е направил“, призова Борисов.


По повод есемесите, които Божков твърди, че е разменял с Горанов, Борисов каза, че не вижда нищо притеснително в тях, както и че и той е говорил с Божков.


Преди тези обвинения нямаше никакъв проблем и той беше български бизнесмен. И аз съм говорил с него. Не виждам какво лошо има в това. Говоря и със собствениците на други големи фирми, защото ние работим да има повече бизнес и инвестиции в България„, отсече премиерът.

Борисов обясни и, че не е в него пакета акции: „Те са в Сашо Диков, който ги разнася из София. Нито съм дал съгласие, нито искам да го получавам. Нямам отношение и няма да взема акциите. Не искам и да ви давам възможност отново да се упражнявате на моя гръб. Как по ясно да ви кажа, че нямам отношение, няма желание и няма да го направя?“„Няма юридически казус. От дядо знам, на сила никой не може да ти даде, нито акъл може да ти налее. Ако вие не съзнавате какво е направено и каква е целта, си е за ваша сметка. Няма полезен ход, подиграха се с Левски, на когото искат да дават акциите. Аз няма да участвам в това“, категорично заяви премиерът.

По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Има повдигнати обвинения. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се чували, срещали непрекъснато в различни съвети и формати“, бе категоричен премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече