Музеят на илюзиите спасява децата от скуката

0

Атракционът в София е притегателен център за малки и големи

На площ от 400 м2 в София можем да се срещнем с научните изобретения и изкуството. Става въпрос за Музеят на илюзиите, където физиката и оптиката са представени заедно с мистериозни произведения на изкуството и класически загадки. Изключително образователното преживяване е обогатено с интерактивно забавление — рисуване със светлина, създаване на сенки и незабравими моменти в света наопаки.

Музеят на илюзиите в София отваря врати на 26 декември 2019 г. и буквално за дни се превръща в сензация. Част е от групата на европейските музеи на илюзиите, които водят началото си от Литва. Има няколко зали – историческа зала, обърната стая, помещение с фосфорен тапет, където може да рисуваш със светлината или просто сянката ти да се запечата на стената. Тук може да се снимате с всеки един от 50-те експоната, като ще научите и любопитни и интересни факти за тях. Благодарение на оптични и физични илюзии невъзможното става възможно, а точно когато се чудиш как нещо е възможно да се случва пред очите ти разбираш, че отговорът е много лесен, разказва Иван Кръстев пред Travellerprofession.com.

Всяко едно кътче в музеят e направено така, че да предизвика интерес в малки и големи.

Ще започна от обърнатата стая, където буквално висиш от тавана и всеки момент ще паднеш върху леглото. Каква е илюзията тук няма да ви кажа, а ще ви поканя да дойдете и да разберете сами“, описва Кръстев.

Също така може би се чудите как така заставаш с истинските си размери до един много голям стол, а човекът върху него е миниатюрен? Ако ви кажа сега няма да ви е интересно да разгадаете мистерията, нали, пита риторично вдъхновеният посетител.

Един от най-красивите експонати тук може би е „Плазмената топка“, която като докоснете ще видите как мистични искри на светлината се превръщат в електрически лъчи, които следват движението на ръката ви.

Стената от лица е много интересна илюзия, която тества връзките между възприятието и знанието. Интерпретирайки маските като истински лица ние игнорираме визуалните знаци като светлина, сенки и дълбочина. Изберете едно от лицата и се опитайте да вървите от едната страна, на другата, докато го гледате. Може би ще забележите нещо! По-късно се приближете до стената и ще се изненадате!

Със сигурност ще ви е интересно да разберете как тече вода от кранче за чешма, която види във въздуха и няма тръби към нея, както и какво е хиперболоит на въртенето, какво представлява стъклото на Рейформ и дискът на Ойлер, да се полюбувате на четирите сезона от годината, запечатани в една единствена картина или да погледнете в безкрайното огледало! И това са само част от интересните неща, който ви очакват тук. Ако искате да прекарате два часа, изпълвайки се с нови знания, много усмивки  добро настроение определено Музеят на илюзиите е вашето място!    

Музеят се намира в центърът на София и до него се стига изключително лесно, а подробна информация за работното време и цените на билетите може да намерите на сайтът на музея!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече