Божков извади „Паметна записка“: Борисов и Горанов под натиск го накарали да подпише договор с Домусчиев (СНИМКА)

0

Офанзивата на хазартния бос Васил Божков срещу властта продължава с пълна сила. Точно в 8.00 часа тази сутрин той извади нов, пореден, компромат срещу Борисов и Горанов, като част от схемата за ликвидиране на неговия бизнес. Бизнесменът, който се укрива в Дубай към настоящия момент, публикува в профила си във Фейсбук скандална, ръчно писана и подписана, „Паметна записка“.

В текста става ясно за неформален договор между него и председателя на КРИБ и собственик на ПФК „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, подписан, по думите на Божков, под натиск на премиера и финансовия министър.

Ето и автентичния текст:

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за  240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа“, е категоричен в публикацията си хазартния бос.

Божков не спира до тук с разкритията за корупцията за милиони в държавата на Борисов.  В „Паметната записка“  е описано всичко до най-малката подробност:

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19)    (В. Божков – 10.07.19)“, описва детайлно хазартният бос в изгнание.

Припомняме, че на 15 май 2020 година, точно в 8.00 часа, Васил Божков публикува скандален чат с финансовия министър Владислав Горанов, от който стана ясно, че властта е ходатайствала на бизнесмена пред редица държавни институции. Ден по-късно, на 16 май, Божков публикува и документи на ПФК „Левски“, от които става ясно, че ако се погледната джирата на акциите, ще стане ясно, че премиерът Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече