Империята отвръща на удара! Домусчиев ще сезира КЗК за договора на bTV с Тотото

0

Собственикът на Нова телевизия Кирил Домусчиев също взе публично отношение към излезлите „разкрития“ от страна на бизнесмена Васил Божов за договор на bТВ  със Спортния тотализатор на държавата, видя Temi.bg. Шефът на КРИБ е категоричен, че публичното предоставяне на „Паметната бележка“ е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков.

Ето какво написа в личния си профил във Фейсбук Кирил Домусчиев по казуса с Божков:

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!“, написа Домусчиев, собственик на “Нова Броудкастинг груп”, по повод публикуваната днес от Васил Божков във „Фейсбук“ паметна записка от среща с него.

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп. Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България„, пише още Домусчиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече