Горанов отговори: Позицията на Божков е необоснована! Цели дискредитиране на представители на правителството!

0

Министърът на финансите Владислав Горанов, без да бъде питан, влезе в обяснителен режим в опит да се защити от изнесените „разкрития“ от обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Това стана по време на брифинг на МС във връзка с промените в закона за държавния резерв.

Думите му влизат в противоречие с действията на управляващите, които само преди три месеца одържавиха със закон организираните от Божков лотарийни игри. Този закон сега се оспорва пред Конституциония съд от Висшия адвокатски съвет.

Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Всичко това, което прави Божков, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия на организатори на хазартни игри“, бе категоричен Горанов.

Той подчерта, че позицията на Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително на министър-председателя, и тя е необоснова. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство.

Горанов отказа да коментира отношенията между Кирил Домусчиев и Васил Божков, особено твърденията на хазартния бос, че е бил притискан да сключва определени рекламни договори. ”Това си е тяхна тема, не е коментирано с хора от правителството,” обяви Горанов.

На въпрос на БТВ дали публикуваните от Божков смс-и, в които Горанов му обещава съдействие и му урежда срещи в ДКХ, са автентични, финансовият министър каза, че не помни подобна кореспонденция. И повтори, че редовно си комуникирал с много бизнесмени за бизнесклимата у нас.

На въпрос коментирал ли е с премиера скандала, Горанов каза: “Някои бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата. Това е единственото, което си казахме с премиера Борисов.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече