Божков отново на ход! Изкара договори на Нова телевизия и Националната лотария, преди и след „паметната записка“ (ДОКУМЕНТИ)

0

Скандалният бизнесмен Васил Божков продължи с провокациите и разкритията за договорки с властта и влиятелни медии и бизнесмени. На личния си профил в късния следобед вчера той публикува рекламни споразумения с Нова телевизия преди Кирил Домусчиев да я поеме и след като става собственик. Разликите в условията са очевидни.

Хронологията до тук:

Първоначално Божков показа паметна записка от среща с Домусчиев, за която заяви, че е била в резултат на натиск от премиера и финансовия министър и на която са се обсъждали неизгодни за хазартните му компании условия по договор за реклама.

Домусчиев потвърди, че записката е истинска. Той обаче заяви и че Божков в миналото е плащал „значително по-големи суми“. Последният сега отвърна с откъси от документи с подписи и печати, като обаче истинността на показаното няма как да бъде потвърдена.

В документа с дата 26 юни 2018 г. има уговорен „минимален бюджет“ в размер на 8 176 800 лв. без ДДС, докато в този от 1 август 2019 г. сумата е 20 000 000 лв. без ДДС годишно за период от 10 години с 3 години предизвестие – точно както пишеше в паметната записка от срещата, състояла се по-рано.

Разликата в „пазарните“ условия е видима. Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави“, завършва публикацията си Васил Божков.

Важно е да се подчертае, че и в двата случая не виждаме пълния текст, т.е. например може и по силата на старото споразумение да е имало възможност фирмите на Божков да плащат повече от минималния бюджет. Освен това не са публикувани предходните договори с медията. Към момента няма официален коментар на новата публикация, съобщи btv.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече