Моловете заработиха на пълни обороти, но клиентите са кът! Има ли истински промоции?

0

След 2 месеца пауза, в която всички бутици в моловете хлопнаха врати, сега търговците не се отказват от промоциите, за да зарибят клиентите. Ако сте сред ентусиастите, които нямат търпение да обновят гардероба си, внимавате с намаленията, защото търговските центрове сега с всичка сила работят за избиване на загубите по време на пандемията, предупреждават експертите.

Затова целият арсенал от търговски трикове е в ход и отваряйте очите на четири. Може да се окаже, че пазарувате с увеличение, вместо с намаление, алармират вещите в занаята.
В много от големите столични бутици висят табели с намаления от 50 до 70 процента на зимни и есенни дрехи, тъй като по традиция, сега е моментът да си купите ботуши, палто, грейка или плътни дрехи. Магазините, и не само тези в търговските центрове, вече пуснаха зимни обувки за по 30-40 лева от естествена кожа, които при всички случаи си заслужава да бъдат купени.


Заради провалените продажби от пролетта обаче, в повечето магазини е пълно и с дрехи от стари колекции, на които не е ясна предишната, т.е. обичайна цена. Масово се практикува общото намаление – щендери с огромни табели с промоции – между 30 и 50% за якета, дамски блузи и панталони. Отдалече в много магазини се вижда надписът – „Блузи за 15 или 18 лева” и може да се хванете за главата от изобилието от натрупани облекла по закачалките. Не бързайте да грабвате две-три, защото ако погледнете внимателно етикетите, ще видите, че цените на въпросните дрехи са различни и не само че всичките не вървят на обявената цена, а повечето са два пъти по-скъпи. Ярките табели са само за привличане на окото.
Не се хвърляйте и на облеклата с по няколко етикета, налепени един върху друг. Тук е най-голямата уловка, защото най-горният етикет най-често се оказва с цена, много по-висока от предишната, вместо по-малка. Ако точно сега много държите да подновите летния си гардероб, не бързайте да пълните кошницата, имайте търпение. Изчакайте поне до началото и средата на юни, когато цените ще са при всички случаи много по-изгодни за всеки джоб.


Сега не е моментът да си купите бански, евтини тениски и сандали. По-добре да отложите едрия шопинг, още повече, че летният сезон закъснява и морето през юни предстои за малцина.


Докато пазарувате в мола, бъдете много стриктни с мерките за безопасност – задължително носете маска и дезинфектант, с който да пръскате ръцете си, ако се задържите по-дълго. Освен че може да получите солена глоба, ако не предпазвате лицето си, има опасност и от зараза.
Ако влизате в пробната, за да премерите дреха, не сваляйте маските и сложете ръкавици. Облеклата, които сте взели от закачалката, може преди това да са пипани с мръсни ръце и да са падали на земята, което не е никак безопасно.


Когато плащате на касата, не се приближавайте плътно до служителя, който стои срещу вас. Макар и с маска и шлем, по-добре дръжте дистанция, доколкото това е възможно.


Ако трябва да изкачите един или два етажа в търговския център, по-добре ползвайте ескалаторите, където се допускат по 7 души, на разстояние от метър и половина. Много по-безопасно е, отколкото ако се блъскате с още трима души в асансьора. Според експерт, до който „Уикенд” се допита например, в нито един от столичните молове асансьорите не могат да поберат до четирима души, без това да стеснява фатално пространството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече