Студент с „кърваво писмо“ до Горанов: Държавата ни не е за продан, но Вие сте!

0

Младежът пита: Докога ще слушаме и гледаме министерските ви липси на компетенции?

Студентът от Свиленград Николай Чакъров изпрати отворено писмо, в което пита финансовия министър Владислав Горанов колко още корупционни схеми трябва да излязат на показ, за да поеме отговорност и да си подаде оставката.

Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Младежът пита: „Докога ще слушаме и гледаме министерските ви липси на компетенции? Колко корупционни схеми трябва да излязат на показ, за да се спрете, за да развиете поне елементарно чувство за отговорност? Не сме забравили за надвзетите субсидии. Не сме забравили „Апартаментгейт“. Не сме забравили теча на данни от НАП – между другото намерихте ли виновните или пак нещо не сте разбрал? Тогава, както и сега в положението ни на епидемични условия, пак не искахте да плащате обезщетения за нанесени вреди.
Как така не сте знаели, г-н министър на финансите, че г-н Васил Божков не е плащал? С чий подпис се приема отчета на Държавната комисия по хазарта? Или не можете да четете, или не разбирате под какво си слагате подписа, или някой 5 години многократно фалшифицира подписа Ви, или това си е чиста проба злоупотреба. Или нещо друго ще кажете по въпроса?
„, настоява със сарказъм студентът.

Той пита и обществеността дали знае къде всъщност живее финансовият министър и каква имуществена декларация е подписал.

Може би трябва да попитаме Кирил Домусчиев и Агенцията за финансова инспекция, която се предполага да е под контрола на финансовия министър – защо не плащате за обитаваното от вас жилище?
В нормалните правови държави след такива уличаващи факти следват дела и след тях виновният си понася последствията, а при нас след уличаващи факти следват оправдания и липса на последствия за виновните. Кога станахте толкова нагли и безочливи? Както се изразихте Вие самият, докато си говорите задочно с Божков: „Всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите“. Вие да не би ей така, случайно, да бягате? Няма да е учудващо – хората са го казали: „Докато вятър не повее, гората не се люлее“.
Държавата ни не е за продан, но Вие сте!
Сега изясни ли ви се поне малко защо трябва да подадете оставка?
„, пита настоятелно в отвореното си писмо Чакъров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече