Кметът на Пазарджик поиска „лек съпорт“ от Борисов: 1,5 млн. лв чисто да ремонтира спортна зала

0

Държавата да удари едно рамо на община Пазарджик за пълна реконструкция на порутената след 10-ти ноември стара спортна зала на Зоната на здравето. За това се разбраха премиерът Бойко Борисов и кметът на Пазарджик Тодор Попов, информира в. „Марица“. 

Борисов дойде тази сутрин на изненадващо посещение в града и след като разгледа строително-ремонтните работи по околовръстния път и този за Пловдив, бе отведен от кмета Попов на някогашния работнически комплекс Зона на здравето, който в момента се модернизира с общински средства. 

Край клетката с изкуственият терен Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов, губернаторът Стефан Мирев, кметът Тодор Попов и областният координатор на ГЕРБ – Пазарджик Найден Шопов завариха ранобудни наши съграждани, които от край време се събират в неделя сутрин за традиционно мачле на малки врати. 

Премиерът остана меко учуден от думите на любителите футболисти, че в Пазарджик за спорт не се плаща никъде, защото достъпът до базите и спортните събития е безплатен навсякъде. 

„Лек социализъм”, вметна с усмивка кметът Попов. От мен да знаете – безплатно няма.”, пък коментира Борисов. 

След това той и придружаващите го лица се запътиха към изтърбушената и тотално компрометирана с времето някогашна многофункционална спортна зала на Зоната на здравето.

От близо 8 години тя бе прехвърлена в патримониума на общината, след като преди това бе държавна собственост. Идеята бе по този начин да се търсят възможности за нейното реконструиране.    

„Леле, то няма един здрав прозорец?”, обърна се към кмета на Пазарджик Бойко Борисов.  „Колко пари ти трябват за тая строшена зала?”, продължи той.

Имаме проект. Общо около 2,5 милиона лева ще бъдат необходими да я реновираме. Половината пари ние ще си ги дадем, а за другата очакваме подкрепа от държавата. Лек съпорт. Ще я направим само за тренировки на спортните ни клубове.  От старата конструкция ще се използва само фундамента.”, разясни кметът.

„Горанов, може ли поемем този ангажимент?”, попита на свой ред Бойко Борисово стоящия до него финансов министър. 

„Ако вървят нормално нещата, ама той кмета ще се сети и, че е сумата е без ДДС…?”, отговори с усмивка пазителя на държавната хазна.

„Добре, в крайна сметка се разбираме за милион и половина чисто.”, отсече Бойко Борисов и потегли с придружаващите го лица към Велинград.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече