Полк. Марков сензационно: Имало е поръчка за политик! Зад всеки олигарх и бизнесмен у нас стои политически кръг!

0

Според него, ако Божков извади списъка съдружниците си, цялата държава ще се разпадне

Бившият служител на НСО полк. Николай Марков  направи коментар на политическата обстановка в държавата и в частност убийството на бизнесдамата Стнака Марангозива, извършено от действащ служител именно на НСО. Според него, хората в НСО са протектирани политически вътре.

Имало е поръчка за политик. Убийството на Марангозова не е нищо съществено, това е елементарно убийство. Най-простото е да се ликвидира бизнесмен. Зад всеки олигарх и бизнесмен у нас стои политически кръг. Ако тръгнем да ровим кой зад кого е, влизаме в блатото. Нека бъдем търпеливи, за да имат полза за обществото нещата, които ще продължат да излизат. Държавата ни така диша, като при коронавируса, с тръба в гърлото. Махнат ли ни тръбата с нас е свършено“, коментира полк. Марков в предаването „Алтернативата“ по ТВ1.

Военният коментира също, че часове преди да бъде уволнен в НСО, се е провело едно заседание на всички от Националната служба за охрана.

„Аз станах и казах, че всички тези над 100 човека, които присъстват са участници в организираната престъпност. Въобще не става въпрос само за убийства. Такива групи има много и не са от 2019 година, както казва главния прокурор, чиито брат също беше парашутиран в НСО. Повечето от генералите, които бяха произведени по това време, Първанов беше президент, участват в такива групи. Повечето от организираните престъпници се охраняват от НСО официално. Това не е един служител, това са групи и те така си функционират от 30 години. Арестът сега касае връзка с други неща“, заяви още Марков.

„Спомняте ли си, че офицер на НСО беше открит мъртъв в един сарай? Никой не попита как така един такъв офицер, който не е на работа попада там. Спомняте ли си, че Васил Божков също имаше заплаха за убийство и охрана, точно когато и Ахмед Доган получи най-високата степен на охрана. Смятате ли, че хазартния бизнес е на Божков? „Нове холдинг“ е чудовище. Ако Божков извади списъка на лицата, които са били съдружници с него, цялата държава ще се разпадне.“, допълни Марков.

 По думите му  Божков е част от скритата социалистическа икономика, която функционира у нас. „Това са едни касиери, които генерират определени капитали, които в края на годината се разпределят между политическо тяло и бизнес такова тяло. Капиталите на Божков не са негови и никога не са били негови. Той знае, че напънът не идва от Борисов, защото тук са негови съюзници.“, смята Марков.

Той е на мнение, че  дори международни  разследващи структури като ОЛАФ и американски агенции са впечатлени от изобретателността на нашата система. Голяма част от европейските пари се изпират в България, изпират се милиарди. Тези пари не се задържат в страна ни, това са потоци пари. Божков се занимава с управление на парични потоци и се занимава с това от 20 години. Той беше бизнесмен преди 30 години. Връзките, които са налице, за специалните служби, които анализират тези процеси, дори с италианската мафия, са добре известни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече