Божков вече е обвинен в 18 престъпления – ръководене на престъпна група, изнасилване, поръчкови убийства, принуда, изнудване и подкуп

0

Бизнесменът в изгнание Васил Божков получи още 7 новини обвинения към съществуващите си вече 11 такива. Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност хазартния бос за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления. Това съобщиха от Специализираната прокуратура.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на четири лица, както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Снимка: БНТ

Припомняме, че до момента на Васил Божков вече са повдигнати обвинения за 11 престъпления. Бизнесменът беше задържан в чужбина, след като стана обвиняем за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба. По-късно от прокуратурата обявиха, че Божков ще отговаря и за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред.

Въпреки че хазартният бос изнесе поредица от скандални разкрития за протекции от страна на властта – в лицето на финансовия министър Владислав Горанов, досега Прокуратурата не е разпоредила проверка по тях.

Васил Божков се укрива в ОАЕ от февруари тази година, заедно с президента на ПФК „Левски“ Павел Колев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече