Проф. Момеков: Конспиративните теории за вредни, хидроксихлорохинът дава надежда на лаиците

0

Конспиративните теории за вредни. Това заяви пред БНТ фармакологът професор Георги Момеков. Коронавирусната инфекция у нас се лекува с антибиотици, кортикостероиди, кислородна терапия. Използва се и коктейл от хидроксихлорохин и хлорохин. Хидроксихлорохинът никога не е давал голяма надежда освен на хора, които са лаици, подчерта Момеков. При някои пациенти той може да доведе до камерни аритмии.

Всяко лекарство е опасно, ако не се приема правилно, дори парацетамол, обясни Момеков. Страната ни, по думите му, много бързо е успяла да си достави хидроксихлорохин. Но и в момента работим с подръчни материали, каза още фармакологът.

Все още се правят проучвания на лечението с кръвна плазма. При търсене на лечение и лечение на коронавируса има много подводни камъни, по мнението на професор Момеков. В подобна ситуация не може да се очакват и да има прости решения.

Когато човек е инфектиран, маската пази, категоричен бе Момеков. Много е важно да се намали стресът, защото и той потиска имунитета, предупреди фармакологът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече