Румен Петков, АБВ: До края на годината ще има предсрочни избори

0

Според него тепърва ще започнат кражбите от мази и кухни, породени от глад и мизерия

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков изрази мнение, че до края на годината ще има извънредни парламентарни избори. Това стана по време на посещението му във Варна през почивните дни. Той заяви, че темата не е била обсъждана в партията, но събитията в страната предвещават това да се случи.

Веднага ще кажа и защо. Слугинажът в Националния оперативен щаб, както и още ред неща – насадиха психоза в хората. Трябва да си много голям изрод, за да излезеш на Цветница и да започнеш да говориш за трапове с разлагащи се трупове, за чували с трупове и за хладилни камери, от които стърчат ръчички на умрели деца. Съжалявам, че го казвам, но аз цитирам изрод, който е директор на болница, защото това нормален човек не може да го направи. Не може да си ръководител на болница и като те питат какво очакваш , отговорът е – да мрат, особено когато всичките ти очаквания до този момент са пълна катастрофа. Освен това фактът, че в Националния оперативен щаб няма инфекционист е повече от показателен. И насаждането на този страх наведе нашия човек до усещането, че ние трябва да сме му благодари, затова че ни е спасил“, посочи Петков.Той прогнозира, че през месец октомври в резултат на тоталния провал на мерките за подкрепа на икономиката е напълно възможно да започне сериозно социално напрежение. Лидерът на АБВ коментира, че МВР трябва да взима мерки отсега, ако искат от ведомството превенцията да има резултат. Според него тепърва ще започнат кражбите от мази и кухни, които ще са породени от глад и мизерия.


И когато сега, нашият човек подаде оставка и октомври настъпи цялото това напрежение, той ще се изтъпани и ще каже – абе, Радев, каква държавата ти дадох, ти с твоето служебно правителство, какво направи? Това ще е първият му мотив. Вторият му мотив ще бъде, че няма срещу себе си консолидиран субект. А третият му мотив е, че не знае Божков ТВ, докъде ще стигне, защото със Севда ТВ няма проблеми, ама Божков ТВ могат да му създадат сериозни такива“, уточни Петков.


В момента ПП АБВ води разговори с левицата, като очакванията са да започне и публичен разговор на темата – конструиране на силен субект, защото един от основните проблеми в лявото е, че не се излъчва алтернатива.

И ако няма стегнат субект, който да предложи политики и алтернатива на избирателите, това обслужва Борисов. Освен това, трябва да се обмисли участието на по-широк спектър играчи на едни предстоящи избори. Днес очевидно това е неподготвено, което е още един стимул за Борисов. Искам и да кажа нещо, което досега не съм казвал – аз не мисля да участвам, в каквато и да е листа, по какъвто и да е повод, защото считам, че не е редно. АБВ има много сериозен потенциал и имаме какво да дадем. Така че, ако някой се плаши от връщането на Петков и Първанов в една парламентарна група, просто не е сериозно“, обясни  Румен лидерът на АБВ.

Той уточни, че разговори са водени и с Мая Манолова, а целта е да се намери едно добро решение, а именно дали да има две леви писти или един консолидиран субект.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече