Факт ли е разпадът на ГЕРБ във Видин, след като Дончев и Велчев бяха посрещнати символично от неколцина симпатизанти?

0

Съпорт височайшите гости получиха единствено от общинари и работещи на „Дунав мост 2“

Процесът на разпад на ПП ГЕРБ в крайдунавския град Видин вече е очевиден. Вицепремиерът Томислав Дончев и Красимир Велчев бяха в областния град, за да връчат, според предварителното съобщение, членски карти на 230 нови членове. Спешният прием се наложи след като 50 членове на управляващата партия, начело с бившия кмет Огнян Ценков и бившият областен Албена Георгиева подадоха заявления за напускане на ГЕРБ.

Събитието, обаче, срещна недоволството на видинчани, защото бе проведено в изцяло обновения театър, който е най-старата театрална сграда в страната и паметник на културата. В сградата още не са влезли актьорите и публиката и  жителите на Видин определиха партийното представление като подигравка с културата и историята на Видин.

Шумно рекламираният прием, обаче, се оказал доста постен като изпълнение, според присъстващи. Феновете на управляващата партия се оказаха роднини на малкото останали гербери в крайдунавския град. В залата имало стотина човека, а новите членове се оказаха съпруги, деца, свекърви и тъщи на ръководните партийни кадри.

В социалните мрежи се шегуват, че сред новоприетите преобладават хора, живеещи на цветни улици – Лале, Иглика, Роза и Минзухар. Намекът е очевиден, защото с подобни имена са улиците в ромския квартал на Видин.

Снимка: Narod.bg

Сериозно, обаче, е присъствието на служители от областната и общинска администрация, както и работещи на Дунав мост 2. Най-видните новоприети са един от заместник-кметовете на Видин и секретаря на Общината, а също и кметът на община Ново село.

Тук са и въпросителните. Защо двамата видински общинари, които бяха в листата на местната коалиция от шест партии и СДС на изборите, изведнъж разбраха, че на сърце им е ГЕРБ?

Многомандатният кмет на Ново село, за когото да е независим кандидат досега е било изключително важно, също страстно е залюбил партията на Борисов и то с целия плам на 72-те си години. За по-малко от час и с десетина общи изречения грандиозното уж събитие, приключило.

И продължило в тесен кръг в известен видински ресторант, където местният депутат Тошев, който преди дни заяви, че шопите не са българи, почерпил за рождения си ден. Но наши източници твърдят, че отлива от ГЕРБ – Видин продължава и следващият напуснал ще бъде председателят на общинския съвет  на една от 11 видински общини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече