Борисов с нови хоризонти за ГЕРБ: Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си!

0

На среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика премиерът Бойко Борисов обяви, че на предстоящите догодина парламентарни избори ГЕРБ ще е с обновена листа.

„Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети“, коментира премиерът и лидер на партия ГЕРБ.

Последиците от коронавируса най отчетливо се виждат по данните на летище „София“, каза още министър-председателят.

През април тази година спрямо април миналата, пътниците преминали през летището са намалели с 94 процента, съобщава БНР.

Борисов прогнозира, че бързо възстановяване на германската икономика ще е от полза и за българската.

По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката.

„Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически“, добави той.

Министър Горанов отправи критики към висшето образозование у нас: „Затова нашите деца ходят да учат в чужбина, не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си“.

Просто излизаш осакатен, с четири години загубени“ – каза финансовият министър и отново в рамките на дискусията защити единна ставка на ДДС.

„В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода „ама някой бил беден“. Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира“, заключи той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече