Дончев: Трябва да се внимава с ориенталските приказки! Останаха малко герои – Синдбад, Малкият Мук и Аладин

0

„С приказките трябва да се внимава, защото те съдържат много силни метафори, които невинаги могат да се управляват. Ако говорим за ориенталските приказки – за съжаление там останаха много малко герои – Синбад Мореплавателя, малкия Мук и Аладин“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на Нова телевизия по повод скандалните „комикси с Али Баба“ на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Той е категоричен, че резултат от тези действия обезателно ще има и те ще се изразяват в ерозиране на доверието на някои политически фигури.

Попитан за „проветряването“ на редиците в ГЕРБ, то той заяви, че имат нови попълнения, но продължават да търсят. „Партията не е нещо различно от това, което са хората в нея. Новите хора означават нови идеи“, подчерта вицепремиерът.

Ако някой от ГЕРБ смята, че е по-добре да работи с г-н Цветан Цветанов – нека го стори.“, каза още той и добави, че повечето политически партии са добре за българския гражданин, защото ще може да избира. „Аз лично не общувам с него. Все още той не е казал дали ще прави или не, а вие ме питате дали ГЕРБ ще работи с него„, заяви той в отговор на въпрос дали може да се очаква коалиция между Цветанов и Борисов.

По повод скандала с изпусната реплика на министъра на земеделието Десислава Танева да си траем за злоупотребите с евросредства, за да не спре финансирането от Европа, Дончев подчерта, че Танева не трябва да подава оставка.

Той коментира изтеклия видеозапис, от който става ясно, че някои земеделци са получили повече средства отколкото  са очаквали и се създава съмнение, че се прикриват данни от Европа.

Логиката е точно обратната, има правило, откривай грешките преди да ги е открил някой друг, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските одитори да те проверят е по-добре ти преди това да си открил грешките. Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение. Разговарях с Танева, каза, че нейната реплика е извадена извън контекста„, коментира още вицепремиерът.

Дончев е категоричен, че дори и в откровен разговор такива реплики не трябва да се казват и допусна, че ще има репутационни последици са страната ни след този скандал. Вицепремиерът сподели, че не се страхува от действията на обвиняемия бизнесмен Васил Божков и неговите твърдения за корупция при управляващите в приказни форми.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече