Караянчева защити министър Танева – изброи 6 неща в полза на земеделието при управлението й

0

Председателят на парламента Цвета Караянчева се обяви в защита на министъра на земеделието и храните Десислава Танева след скандалната й реплика да мълчим за злоупотребите с евросредства в земеделието. Краянчева обяви в пост във Фейсбук, че всички плащания за кампания 2019 г. са били изтеглени с месец по-рано и така земеделските производители получиха субсидирането си по-рано.

В поста си председателят на парламента Цвета Караянчева изброи 6 неща, случили се откакто Десислава Танева оглави МЗХГ.  

Какво се случи откакто Десислава Танева оглави МЗХГ?„, поставя въпрос Цвета Караянчева.

Снимка: Фейсбук профил на Цвета Караянчева

Тя откроява заработването на електронната система(СЕУ), която позволява на земеделците както да подадат заявленията си за директни плащания, така и да получат информация за плащания, справки и др. „Нейна основна функция е да улеснява връзката между бенефициентите, общинските служби „Земеделие“ и ДФЗ“, уточнява Караянчева.

Председателят на парламента отбелязва още, че откакто Десислава Танева е министър всички плащания за кампания 2019 г. са били изтеглени с месец по-рано и така земеделските производители получиха субсидирането си по-рано, което значително улесни тяхната работа.

На трето място Цвета Караянчева изброява проверки на повече от 50% от заявените площи, с което се упражнява стриктен контрол върху реално обработваемите земи, обвързани с подпомагане.

„Част от мерките са със завишени бюджети, като само при подпомагането за протеинови култури увеличението е с над 15%.

Във връзка с извънредното положение бяха защитени интересите на бранша, като всеки можеше да достигне безпрепятствано до своето стопанство.

Разработва се мярка за подпомагане на всички стопанства, пострадали от COVID-19″, изброи още Караянчева в поста си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече