Проф. Герджиков: Ограничението за казината е на ръба на закона, но управляващите не обичат да се съобразяват с правото

0

Браншът от своя страна коментира, че това ще активизира криминалния контингент

Съдзателят на търговското право проф. Огнян Герджиков също се включи в дискусията относно ограничаване дейността на игралните зали. То коментира предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов, като каза, че идеята е „малко е на ръба на закона!“ Според него трябва много внимателно да се обмисли дали няма да се стигне до едно такова нарушаване на конкуренцията.

Нашият законодател не обича правото – той гледа така, както му харесва на него. Няма уважение към правото. Да не говорим за нещо повече. Така че, аз не съм изненадан от неща, които се правят непрекъснато – които очевидно показват ниска правна култура и липса на професионализъм. Но управляващите не обичат да се съобразяват с правото – то им пречи. Мен ме боли като професионалист„, коментира юристът, цитиран от „Дарик“.

По повод поредната промяна на правилата в крачка, за която настоява по-малкият коалиционен партньор, проф. Огнян Герджиков обобщи, че това е опасното, защото даваме негативен знак към инвеститорите.

Тази несигурност, това непостоянство в правната уредба, води до въздържане на инвеститорите да инвестират в България. Към мен са се обръщали много пъти и български, и чужди инвеститори, че се страхуват заради тези непрекъснати промени по средата на играта. Така не се прави, ако искаме да имаме просперитет„, категоричен е бившият председател на Народното събрание.

Припомняме, че преди дни председателят на УС на Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия Ангел Ирибозов коментира пред Нова телевизия, че закриването на казината ще активизира криминалния контингент.

Снимка: pixabay.com

Той коментира и какво ще се случи, ако предложението на Валери Симеонов – казината и игралните зали да са само в курортите и по границата, бъде прието. Ако се приеме това, ще затворят близо 600 игрални зали в страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече