Манолова: Борисов ми пращаше всякакви бизнесмени да ме отказват и сплашват

0

Манолова подчерта, че на местните избори в София се явила сама с лицето си срещу сенчестия бизнес и ресурса на Борисов

Придворният кръг около Борисов е в шизофренна ситуация. Вчера неговите сайтове обясняваха, че Божков ме е финансирал, а днес твърдят обратното. Публикуваните съобщения приличат на отчети между партньори и моето име е там. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР относно публикуваната днес от бизнесмена Васил Божков кореспонденция с Бойко Борисов.

Не съм получавалa и не съм искала поддръжка от Божков. Премиерът се прегръщаше с него и имаше официални срещи с него. Освен с Божков съм се срещала и с други бизнесмени в и преди кампанията – едните се опитваха да ме сплашат, другите да ме купят, а „най-смелите“ искаха да се махне Борисов и не искаха да се знае, че са се срещали с мен”, допълни Манолова.

Борисов ме попита „Предложиха ли ти всичко?“. Да, предложиха ми всичко, но отказах. На местните избори в София се явих сама с лицето си срещу сенчестия бизнес и ресурса на Борисов”, продължи разказа си Манолова.

По думите й залогът за Борисов е бил огромен, за него е било важно да не се явява на местните избори, „за почтения бизнес беше важно да се спре този модел”. „Имаше изпратени от Борисов бизнесмени, които да ме убеждават да не се явявам на изборите. Аз отказах всякакви предложения. Съответните органи да разследват пътя на парите. Ясно се видя кой купува гласове на местните избори”, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

На въпрос кои са тези бизнесмени, които са искали Манолова да не участва в местните избори, тя обясни, че една част от тях живеят добре при управлението на Борисов и са кръга около неговата трапеза. „Те не искаха да се явявам на избори, защото промяната щеше да започне от София. Другите имаха почтен бизнес и искаха да бъде спрян моделът на управление на Борисов”, обясни Манолова.

По думите й дискредитирането на името й е започнало от 23 май, когато „под прозорците на Борисов казахме, че ще има ревизия и попитахме къде са парите”. „Страх ги е, че ще има ревизия и ревизията ще е на това как се е харчил държавният бюджет в последните 10 години”, категорична беше тя и посочи, че начело на списъка с ревизията ще бъде Борисов, неговите министри и приближеният му кръг.

Материалът е взет от сайта „Банкеръ“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече