Политологът проф. Константинов прогнозира: Парламентарните избори в България ще са 28 март 2021 г

0

Според него има много голяма пречка пред електронното гласуване и по пощата – тайната на вота

На 28 март 2021 г. ще се проведат редовните парламентарни избори в България. Новината съобщи в предаването на БНТ „Денят започва“ с Георги Любенов председателят на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов.

Любопитно е, че датата е имен ден на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той днес навършва 61 години, а така Константинов му отправи своеобразен поздрав в аванс за именния ден. Очевидно професорът математик не допуска предсрочен вот, макар скандалите в държавата да ескалират.

Професорът  коментира дали машинното гласуване ще бъде възможно на следващия вот.

Илюстративна снимка: БГНЕС

Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г., ако са редовни. Предишният вот беше на 26-и март 2017 г. Говорим за първата възможна дата след предишните избори, за да не се окаже, че имаме 2 парламента. Много трябва да мислим за машинното гласуване и дали въобще хората ще искат да гласуват, защото струпването на едно място може да е много опасно. Във Франция постъпиха безотговорно и няколко хиляди души умряха, защото излязоха да гласуват.

Има много голяма пречка пред електронното гласуване и по пощата – тайната на вота.

При електронното гласуване ще има 100% резултатност на купените гласове. Защото може да ви платят, но в тайната стаичка никой не знае какво сте задраскали“, допълни анализаторът. 

Ако през това време вълната на заразени с коронавирус си тече, вие ще пипнете ли екрана на машината за гласуване? Така че, много трябва да мислим какво ще правим в такъв случай. Този въпрос трябва да се реши – дали изобщо хората ще искат да гласуват машинно„, каза проф. Константинов.

По думите му, втора вълна на коронавирус ще има по аналогия на испанския грип от 1918-1920 г., когато умират милиони, но днес нещата са други. Никой не може да каже, дали няма да остане в нас. Не съм вярвал, че толкова много и противоречива информация ще чуя за 4 месеца. Процентът на смъртността се измерва като се сравнят починалите и оздравелите. По тази формула в началото резултатите бяха много страшни в Нидерландия и Великобритания, коментира той.

„При тези, които са развили сериозни симптоми, смъртността е 10%, какъвто е резултатът и при пневмонията. У нас има 24-25 починали на 1 млн. души. По този показател сме 10 пъти по-добре от Европа и 2 пъти – от света. Оказа се, че има криви, които предсказват броя на заразените с месец напред. Ако за Европа броят на починалите са 170 000, то може да се предскаже колко ще са след месец“, коментира проф. Константинов.

Държавата се справя блестящо с коронакризата„, отбеляза проф. Константинов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече