„Да България“: Комуникацията на Божков е да се договори с Паяка, да ерозира Борисов

0

Комуникацията на Божков е да се договори със Сараите и Пеевски. Нарисува паяче, което е комплимент за Пеевски. Това е конструктивно, той гради. Това се прави да ерозира Борисов, за да видим след изборите коалиция ГЕРБ и ДПС, която да усвои тези 30 млрд. за четири години. Целта на Божков е да се споразумее да стане луксозен изгнаник. Затова и Гешев и Пеевски са го оставили да разиграва атаката.

Това заяви Ивайло Мирчев от „Да България“ в „Честно казано с Люба Кулезич“  по Евроком.

Мирчев и Весислава Танчева коментираха нашироко постовете и посланията на Божков и комуникацията му с премиера Бойко Борисов.

Това не е питане за нова партия, а конвертируема анкета. 37 000 от гласувалите са „за“ Божков. Аз съм изненадана от този висок процент. Човекът се бори за собствените си интереси. Не мога да видя в него политически лидер, посочи Танчева.

На г-н Божков трябва да му е ясно, че 100 000 лайка и 40 000 вота не са толкова гласове. Но видяхме чрез партия на Бареков, че може да постигнеш успех, дори да поставиш магаре на изборите. Ако той постави опозиционно звучащ начело, може да създаде  и парламентарна група. Не трябва да се подценява. Този човек има пари да направи страхотна изборна кампания за нашите условия, каза Мирчев.

Цялата риторика на Божков е заемка – казал му е някой, че ако говори така, ще постигне успех. Дори Бареков е пример за това,че дори с много пари, не може да вкараш управляваща партия, а балансьор. На мястото на Божков и аз бих постъпила така. В България всичко е политика – и за добро, и за лошо. Това е резултат от сбъркани или правилни политики, посочи Танчева.

Той беше част от статуквото, как радикално да го променя. До вчера беше партньор на Борисов, каза Мирчев.

Той коментира и обясненията на премиера Борисов за телефона, Манолова и футболистите: Тия , които ни ръководят са аналогови. Но той лъже. Той препраща SMS. И неговото телефонче било на десет години. И такива плоски лъжи на аналагово разбиране. Няма смисъл, обясни Мирчев. С този си стил Божков оголва Бойко и го принуждава всеки ден да дава отговори. И съм убеден, че ще има още SMS-и, допълни той.

Но какво печели от това обществото. И Божков се забавлява, и Борисов се забавлява…Но този тип комуникация през фейсбук, на час по лъжичка, на ден по паничка превръща българската политика във водевил, в радиопиеска. Ще стигнем дотам, че на изборите все по-малко хора ще гласуват, смята Танчева.

Искаме от Божков доказателства, а не да превръща Демократична България в пощенска кутия. Прокуратурата трябва да чуе какво има да каже Божков. Той твърди, че има доказателства  за по-високите етажи на властта. Дайте да го чуем, категоричен бе Мирчев.

И в Белград има интернет. Защо не разпитат и Цветан Василев. Не искат да го разпитат, допълни  пиарката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече