Медик алармира за политически абсурд: Противопидемичните мерки у нас се прилагат и отменят според хрумванията на Борисов

0

Според д-р Стойчо Кацаров, Ананиев забрани отварянето на дискотеките до 30 юни, Борисов ги отвори на 15 юни

Председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обърна внимание на един политически нонсенс, който сътвори Правителството. Накратко – здравният министър Кирил Ананиев нареди дискотеките и нощните клубове да не отварят преди 30 юни, а ден по-късно министър-председателят Бойко Борисов нареди да отворят врати от 15 юни.

Ето и самото обобщение на д-р Стойчо Кацаров:

На Интернет сайтът на МЗ се появи съобщение, според което „По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, днес, 13 юни, издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си.“ 
Един ден по-рано Ананиев издаде заповед, че считано от 15 юни до 30 юни „не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, клубове и други подобни
“, уточнява медикът.

Той обяснява, че в основанията за издаване и на двете заповеди пише, че се издават във връзка с промяна в епидемичната обстановка и по предложение на Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. 


Кунчев, който обиколи всички телевизии и радиа през последните дни, сега да бъде добър да обясни как епидемичната обстановка се е променила от 12 юни след обяд, до 13 юни сутринта, че той да предложи на Ананиев две противоположни решения. Ако няма промяна, защо лъже, че има? Кога е излъгал – когато предложи забрана за посещения на барове и дискотеки или когато предложи да не се забраняват посещенията?“, разсъждава д-р Кацаров.
Медикът допълва, че прави чест на Ананиев, че в съобщението на МЗ посочва, че промяната на заповедта и противоепидемичните мерки не се прави заради коронавируса, а по нареждане на премиера.

Нелепата ситуация с дискотеките и баровете е доказателство за това, че противопидемичните мерки у нас се прилагат и отменят според хрумванията на Бойко Борисов. Той всъщност е главният епидемиолог.  Това често прави за смях Кунчев и останалите експерти на МЗ. Те обаче не могат да предизвикат съжаление, защото ролята на шутове не им е натрапена, избрали са си я сами“, обобщава д-р Стойчо Кацаров.

Материалът е публикуван в сайта „Право и здраве“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече