Бивш депутат Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

0

„Надявам се, че хората, които наблюдават всички тези примери за простотия, неграмотност и липса на възпитание около премиера Борисов, ще получат културен шок“ – така бившият шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-ото НС Минчо Спасов коментира последните компромати срещу министър-председателя Бойко Борисов пред в. „СЕГА“.

„Хората може би вече трябва да разберат, че в кошарата са пуснали вълк, който вместо да пази, дели овцете с останалите вълци“, образно обясни Спасов.


„Няма никакви съмнения, че аудио записът, който бе разпространен преди дни, е истински. Това е неговият стил на изразяване, това е неговата същност. Когато става дума за компромати е редно да се запитаме „Кому е изгодно“? В случая възможност да направи тези записи и тези снимки миналата година е имал бившият втори човек в партията Цветан Цветанов. Моето мнение е, че Цветанов има отношение към тези записи, предполага Спасов и добави: „Борисов знае кой е бил в стаята и го е записал“, коментира бившият депутат.

Той насочи вниманието към  данъчната декларация на Борисов и допусна, че тези пачки са истински – няма как да бъдат обяснени. “Ще има проверка на прокуратурата, но резултатите от тази проверка е ясна – г-н Борисов ще бъде представен като жертва на руска или американска хибридна атака. На Корнелия Нинова или Румен Радев. Някакви такива простотия ще изкарат“, смята Спасов. Абсурд е някоя чужда централа да се занимава в този момент с нашия премиер. Нямат си друга работа, добави още Спасов. 

Според него, възможно е снимките, пуснати вчера, да целят отклоняване на вниманието на обществото. „Главното в момента са твърденията на Васил Божков, че разполага и е готов да предостави данни за корупция на правителството, а снимките само разконцентрират общественото внимание от това твърдение. „Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии по разследване, което главният прокурор Иван Гешев не е образувал“, заяви Спасов. „Имаме слон в стаята, но гледаме оцапаната котка“, обясни Спасов. Той заяви: „Заплашвам главния прокурор с дело по чл. 288 от Наказателния кодекс, защото той като орган на властта, не изпълнява задължението си да образува наказателно преследване при престъпление“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече