Социолог: Радикален сблъсък между президента Радев и Борисов ще има на парламентарните избори

0

След като бе разпространен аудиозапис, за който се твърди, че се чува Бойко Борисов, се появиха и снимки от резиденция „Секвоя“ – от спалнята на премиера. Предстоят проверки на прокуратурата. Борисов събра представителите на ГЕРБ в централата, като заяви, че атаките са в контекста на предстоящите избори.

Обвинени бяха хазартният бос Васил Божков, президентът Румен Радев, Цветан Цветанов и опозицията. Социологът Цветозар Томов определи атаките срещу властта като „знак за увеличаващото се политическо напрежение в страната“.

Главният въпрос, на който обществото трябва да получи отговор, е доколко тези изнесени компромати отговарят на истината. Остава да се надяваме, че прокуратурата ще си свърши работата„, каза той за Bulgaria ON AIR.

Социологът отбеляза, че радикален сблъсък между президента Радев и правителството ще има на парламентарните избори.

„По един или друг начин позицията на президента ще се възпроизведе от повече опозиционни политически формации. От изхода на този сблъсък ще зависят и шансовете на Радев да спечели втори мандат на следващите президентски избори“, коментира Томов в „България сутрин“.

По думите му би било „еднакво срамно за страната да се окаже, че премиерът би могъл да е шантажиран по такъв начин, както и че премиерът е извършил част от нещата, които се приписват“.

Томов е на мнение, че започналата война може да е предвестник на политическа криза и предсрочни избори, но може и да продължи до следващите редовни парламентарни избори.

„Тази компроматна война няма да доведе до някакво тотално разместване на политическите пластове в страната“, обясни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече