Ген. Атанас Атанасов: Задкулисен кръг ръководи Борисов, не той взема решения

0

В България няма разделение на властите, за да се разчита едната да възпира или контролира другата. У нас има задкулисен кръг от хора, които напътстват и ръководят управленските действия на министър-председателя, който в някакъв смисъл се явява инструмент за реализиране на икономически интереси. Това мнение изрази генерал Атанас Атанасов, бивш директор на Национална служба „Сигурност“, председател на Демократи за силна България и съпредседател на политическото обединение „Демократична България“ пред „Фокус“.

Според него, Борисов носи отговорност, но не той е този, който взема решения.


Атанасов изрази становище, че у нас има задкулисен кръг от хора, които напътстват и ръководят управленските действия на министър-председателя, който в някакъв смисъл се явява инструмент за реализиране на икономически интереси.


Наближават избори и типично за българската публика е да се сгъстяват скандалите. Тежкото обезличаване на българския парламент, от който нищо не зависи, а прокуратурата работи като съставна част на изпълнителната власт и към днешна дата. Част от скандалите, включително и днешният, целят пиар ефект, който да отмести общественото внимание от тежки компрометиращи обстоятелства, които касаят върха на изпълнителната власт“, обясни той.


Той коментира и скандала в ГДБОП: „Още преди няколко месеца във висшите коридори на МВР се заговори, че трябва да бъде сменено ръководството на ГДБОП. Цялата оперета със задържани шефове цели да бъде оказан натиск и е постигнала своя ефект. В същия момент в съобщенията, които бяха разпространени за тази операция, има интересен детайл, че тази престъпна организирана група е действала от три години. Какво е правено три години, това е тежък провал за ръководството на министерството. Това означава, че е допуснато в средите на такава важна служба да съществува усещането за недосегаемост на служителите“, коментира Атанас Атанасов. Според него министърът на вътрешните работи също трябва да носи отговорност за това, че в най-важната служба на МВР е съществувала подобна корупционна среда.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече