Проф. Занкина: Гешев в тандем с управляващите избирателно атакуват богати хора, подобно на Путин

0

Изключително проблематично е поведението на прокуратурата, която в лицето на главния прокурор Гешев действа в тандем с управляващите и селективно атакува богати хора много подобно на начина, по който Путин замести едни руски олигарси с други в началото на първия си мандат пращайки хора като Ходорковски и Березовски в Сибир. ” Това каза деканът на филиала на световният университет „Темпъл“ в Рим проф. Емилия Занкина в „Денят с Веселин Дремджиев“.

Според нея, Гешев систематично нарушава презумпцията за невинност изнасяйки селективно факти от разследването и търсейки PR ефект.

Записите и компроматите не са новост. Още по времето на Мишо Бирата имаше изнесени записи на Борисов и Томислав Дончев. Това не доведе до разклащане подкрепата за Борисов. В момента неговата позиция е много отслабена и тези компромати допълните уронват имиджа му. Самите записи потвърждават, това което вече знаем – емблематичния изказ на Борисов и честа злоупотреба с влияние. Не очаквам Пламен Узунов да бъде освободен, тъй като това би било признаване на поражение, но е възможно в последствие да се оттегли от поста си тихомълком.„, каза още тя.

Проф. Занкина е на мнение, че се наблюдава разместване на пластовете, което с наближаване на изборите води до изостряне на политическата конфронтация, особено между премиера и президента. „Президентът е най-силния и критичен глас на управляващите, което обяснява и острите атаки срещу него. Заявка правят и Обединените Патриоти и Воля с отчаяни популистки ходове като предложения за доброволни отряди или проверки по аптеките, посочи Занкина.

Анонсът на Божков за неговия политически проект „Българско лято“ е поредния удар срещи Борисов макар и да няма шанс да събере подкрепа. Позициите на ГЕРБ продължавата да отслабват – процес който се очерта още на местните избори, и който се задълбочи с икономическата криза от пандемията и с увеличаване броят на заразените.„, обясни професорката.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече