За кожата на един лекар: Махнете си мръсните ръце от паметта на тези чисти хора – намерете си друга плячка!

0

След смъртта на поредните двама лекари от „първа линия“, заразени от коронавирус, недоволството в медицинското съсловие нарастна неимоверно. Все още има хора, които продължават да вярват в световната конспирация и да отричат съществуването на коронавирус. Все още обаче има и български лекари, които знаят, че вирусът е факт и той убива, а техни колеги стават жертви. В тази връзка излезе поредната реакция на медик. Става въпрос за д-р Десислава Кателиева, която написа сърцераздирателен пост.

Ето и самият текст:

Казвам се д-р Десислава Кателиева и съм авторът на постовете за смъртта на заразените си от КОВИД 19 колеги. Познавах лично д-р Юлиян Стамов и д-р Нели Пандова. Те бяха невероятни професионалисти и хора! Те не заслужават дебат в социалните мрежи и медиите по темата: „Истина или Лъжа е, че те починаха от КОВИД19?“ Този дебат е измислен от сайтове за фалшиви новини, в които ухилени самодоволни хора с фалшиви профили в социалните мрежи се гаврят с паметта на колегите ми„, казва д-р Каталеиева.

Махнете си мръсните ръце от паметта на тези чисти хора. Намерете си друга плячка. Има няколко рискови места на които можете да се заразите с КОВИД 19 – на масови сбирки / мачове, дискотеки, партита, спортни състезания, сбирки/, в болници,на работното си място, при дълги пътувания и в семейството, Колегите ми се разболяха на работното си място в болницата, спасявайки живота на пациентите си, а не на стадиона, на круиз или в дискотеката„, уточнява медикът.

Заразиха и семействата си. Влизате в кабинетите ни, отваряйки вратата със салфетка и с ръкавици и не смеете да седнете на стола от страх да не се заразите. Колегите ми прекарват в тази среда по 12 часа, а някой и по няколко седмици.Често пъти сами си чистят и дезинфекцират кабинетите, отделенията и линейките, защото не достигат хора.Търсите лекар с повод и без повод, като понякога се преглеждате в няколко болници в рамките на един ден за да съберете повече мнения„, настойчиво обяснява д-р Каталиева.

Преминавате към саморазправа, когато се наложи да почакате, независимо,че виждате колко сме претоварени. Моите колеги потърсиха помощ непосредственно преди да се влошат, дори се самолекуваха, за да не претоварят системата. Да,те имаха и придружаващи заболявания като всички вас, но можеха да остареят с тях. Те обичаха Живота и въпреки това го загубиха заради вас! Не напуснаха, не се скриха в домовете си, като вас! Те бяха в линейката, в кабинета, в отделението, като стотици мои други колеги в момента. Постовете написах не за да добавям излишен трагизъм в и без това трагичната обстановка.Написах ги от уважение и с много мъка, защото съм един от тях, редник който се среща вече четвърти месец очи в очи с заразата. Написах ги като предупреждение към колегите си, да се пазят Написах ги като вик за помощ, който няма кой да чуе!„, обясняма медикът.

Д-р Каталиева припомня, че към дата 4.07. в България има заразени от КОВИД-19 158 лекари, 163 сестри, 75 санитари, 5 фелдшери и 44 друг немедицински персонал. Общо 445, от които 4 лекари и 1 фелдшер загубиха Живота си. Стотици се лекуват, като някои минаха и минават през ада на интензивните отделения, стотици носят последиците на пораженията от болестта като дихателна недостатъчност, депресии и т.н. Не се знае кога ще спре тази пандемия, докога ще има пикове и колко вълни ще има през следващите месеци, а защо не и години. Истинските пандемии от Средновековието са продължавали години…

Бясна съм от ширещата се пошлост и злонамереност към нас, медиците, които се излагаме на риск, които се разболяваме и понякога губим Живота си за пациентите си. Това е недопустимо, това е равносилно на подигравката на Ди джей КОВИД-19 в чалготеката в Благоевград. Спрете с клеветите и лъжите, ако не сте достатъчно хора за да изкажете съболезнования, да засвидетелствате уважение, поне млъкнете!„, завършва поста си д-р Кателиева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече