БСП: Държавността е срутена – от месеци и години живеем от скандал в скандал

0

След като премина извънредното положение и влязохме в извънредните епидемични мерки, в държавата не се случва нищо друго освен корупционни скандали. Фактите и обстоятелствата ни насочват към нашите обосновани съмнения за корупционни практики, които са се случвали в България и които носят щети за държавния бюджет.

Това каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той посочи няколко примера – 700 млн. лв. невенесени в бюджета, констатирани именно от държавните органи, шкафчета с банкнотите от 500 евро, златните кюлчета. „Ние казваме, че държавността я няма – тя е срутена. От месеци и години живеем от скандал в скандал. Затова внасяме нов вот на недоверие“.

По неговите думи корупцията е вплетена в българското законодателство, а в институциите се вкарва чрез назначаване на некомпетентни служители и посочи за пример арестите в екологичното министерство.

По думите му този, който взима подкуп, е също толкова виновен колкото този, който го дава. „Искаме информацията за корупционни схеми да се проверява от държавните органи – вярна ли е или не. Има прокуратура, следствие, МВР – тези органи трябва да работят и да си свършат работата, а не само да гледат в президентската институция. Важно е да се мери с еднакъв аршин и в едната, и в другата посока“, категоричен е  Георги Свиленски.

„Аз съм кандидат за председател на градската организация на БСП в София. Имам немалко номинации от районните конференции, за което благодаря на другарите от тези райони. Приемам ги с уважение, отговорност и ангажимент, защото считам, че БСП-София има нужда от ново ръководство. Считам, че този, който бъде избран за председател трябва да направи така, че БСП-София да е по-критична опозиция и да е по-непримирима към корупционните схеми в общината. Нужна е промяна“, каза още Георги Свиленски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече