Д-р Николай Михайлов: Случващото се днес е кавър версия на протестите от 2013 г.

0

„Случващото се е кавър версия на протестите от 2013 г., доколкото е взрив на опит да се инсталира на ключова позиция чудовищна фигура. Сега станахме свидетели на една рейдърска акция на прокуратурата в президентството“. 

Това каза в интервю за БНР психиатърът д-р Николай Михайлов.

Той определи като безпрецедентен акт на посегателство срещу този, който олицетворява нацията, „нахлуването на въоръжени да зъби“ представители на прокуратурата, за да обикалят около президента, търсейки негови подчинени за документални престъпления.

„Това е нещо юридически и политически невменяемо. И понеже има една поредица от невменяеми актове, заедно с компромати, които нахлуха през образите от телевизионните новини, свързани с премиера – чекмеджето му и неговият револвер – сатна ясно, че този политически образ, който наследихме в резултат на 30 години преход, става пределно отвратителен и напълно нетърпим. Това роди този взрев на осъзнаване, че така повече не може“, коментира д-р Михайлов.

По думите му българите имат много остра интуиция за „безобразие на образите“ – така е било с Делян Пеевски през 2013 г., така е и сега с тези „антропологически близнаци“ Бойко Борисов и Иван Гешев:

„Те са свързани не само по логиката на тяхната зависимост и по логиката, че си разпределят услуги, а и по силует – по характеристиките на човешкия тип. Това много усили ефекта и произведе това взривно недоволство на хората, които въпреки епидемията се явиха на улицата, за да изразят това“.

Според д-р Михайлов по-нетърпимият феномен е този на главния прокурор, защото той се е утвърдил като „гарант за невъзможното право в България“.

Николай Михайлов коментира, че „безобразието на обстановката в България “ е, че Васил Божков е праведник, който атакува грешника Гешев:

„Това взривява съзнанието и допринася за нетърпимостта на ситуацията. Нямам съмнение, че Божков се занимава сега с усилване на протеста. Че тези хора, които правят опит за атакуване на полицията и за запалване на факли – вероятно са платени от него, нямам представа технологията каква е. Проблемът на ръководителите на протеста и на протестиращите, че те са в процес на компрометиране отвътре. Това, което прави Божков, е добре дошло за г-н Гешев. Това прави цялата картина абсурдна“.

Психиатърът заяви, че Борисов сега е застрашен политически заради това, което „произведе“ главният прокурор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече