Равносметката: Дойде поголовен хаос и никой не знае кой с кого е

0

Настъпи поголовен хаос – истинско предизвикателство от политолози до обикновени тролове; тук ще признаем, че и ние не може да се ориентираме.

Ето какво става, а нека по сведущите да го разтълкуват: 

Хаос #1. Христо Иванов акостира на плажа на Доган. Дни по-късно изглежда, че ГЕРБ се опитва да възпрепятства протестния десант там и да пази сараите. Кметът на Бургас, известен като Единият читав човек от партията, съдейства на протестиращите. След акцията самият Доган и цялото ДПС внезапно се обръща срещу ГЕРБ, обвинявайки ги в нещо като сговор между тях и „Демократична България“. 

Хаос #2. При една съдбовна среща между Атанас Чобанов от „Биволъ“ и Гешев, главният прокурор се обръща към тях с въпросите – руснаците ли ви пращат? Няколко месеца по-късно амeриканското посолство се обръща срещу него, подкрепяйки протестите. 

Хаос #3. Радев, чието одобрение беше силно заглъхнало по време на коронавирусните месеци, внезапно натрупва огромен престиж заради ударите срещу съветниците му и влизането на въоръжената прокуратура в Президенството. Връщат го в играта от раз.

  Хаос #4. Борисов не иска да подаде оставка, за да „не чупи държавата“, но целият предишен опит от управлението му подсказва, че по-скоро би я подал. Така се случи през зимата на 2013-та, както и след загубата на президентските избори. Премиерът обикновено знае най-подходящият момент за оттегляне, за да спре да обира негативи, а в момента изневерява на собствената си тактика.

Хаос #5. Коронавирусът започва да завзема нищожна част от общественото внимание. Само преди няколко месеца бе немислимо да се седне в ресторант, в момента се събират по 5000-10000 души на едно място без проблем. С това не вменявам вина на протестиращите – по-скоро питането е какъв беше смисълът от периода март-май въобще? Да се подготвим, особено в здравно отношение – подготвихме ли се?

Хаос #6. Социалната изолация от медицински тип внезапно изригва в социалните включвания на протеста и събирането на всички, стоели по домовете месеци наред. Дали призивът StayHome не издържа на собствената си социална невъзможност? 

Хаос #7. В момента има три кризи – политическа, икономическа и здравна. Никога до момента не са се струпвали толкова красноречиво в един и същ месец и никой не знае как да ги реши. 

Хаос #8. Демонстрацията на сила расте – всеки удар произвежда контраудар, а вендетата е между толкова силни играчи, че разместването на огромни пластове вече изглежда задължително.

Ред #1. Чалга изпълнители искат да им се отворят дискотеките. Отварят им се.   

Автор: Райко Байчев

Източник: www.actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече