Проф. Ставрев: България не се развива, а изчезва

0

„Събитията през последно време показаха, че народът е безсилен спрямо собствената си държава и преди, и след избори. Натрупа се дългогодишно напрежение между държава и народ. Причините са дълбоко погрешни решения на държавата със скъпи последици за всички, непрозрачност на вземането на решения, надменност на държавната власт, безразличие към хората и безотговорност към резултатите, беззаконие и всепроникваща корупция“.

Това коментира пред БНР проф. Светослав Ставрев, преподавател по публична администрация.

Според него „кухнята, която готви манджите в момента, е екип от най-богатите бизнесмени в България“:

„Бойко Борисов се оказа трудно заменим връх на корупционната администрация, която представлява инклузивния механизъм на реалната, скрита от погледа на хората власт. Сега се търси междинен вариант, за да се отпусне напрежението. Никой няма намерение да сменя властта, идват много милиарди от Европа. Тези, които са ги харчили досега, няма да позволят на други да ги харчат“.

В предаването „12+4“ проф. Ставрев допълни:

Новият кабинет ще бъде направен от същите готвачи, които в момента са на власт. Нищо не може да се очаква да дойде от камуфлажните партийки. Сегашните са безнадеждни. Възможно е едни нови избори да направят друга структура на силите в бъдещия парламент, където биха могли да се търсят променящи действителността мнозинства, но в това не вярвам“.

По думите на проф. Ставрев България не се развива, а изчезва: 

„Аз не вярвам на тези потоци от връщащи се национално отговорни българи, които са разбрали, че България е по-важна от друго. Аз не познавам такива“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече