Бранимир Ботев с безпощадна критика: Туризмът е в дълбока ледникова епоха с ерата „Ангелкова“

0

„Всички анализи показват, че сме в дълбока ледникова епоха с ерата „Ангелкова“. Това е леденият период, от който трябва да се отърсим и да излезем напред. Всички са недоволни. Туристическата индустрия на България е сведена до точката на замръзването“. 

Това коментира пред БНР Бранимир Ботев, зам.-министър в няколко правителства, в момента е президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България.

„Некомпетентността на Николина Ангелкова беше ясна на всички. Нейното спускане беше предвидено. Тя трябваше да бъде отстранена от поста още на следващия ден след назначаването ѝ… След 6 години опити да се научи що е туристическа индустрия, Ангелкова успешно съсипа българската туристическа индустрия“, каза той.

Според него министрите на туризма винаги гравитират около района на София – област и той попита дали това не е свързано с интереси.

„Въпреки доброто си желание Марияна Николова няма да има време да осъзнае проблемите или да създаде механизъм, по който да се поправят. Дано престоят ѝ да не посветен на това да замита гафовете на Ангелкова и да скрие папките с информация“.

„Няма представителство на експертизата. Партийно-политическата върхушка управлява изцяло икономиката, всички сфери на държавата, без да има подготовка за това… Ако не се направи сериозен анализ, не съм оптимист. Това са анализи на БАН за националните приоритети на държавата“, каза още Ботев. 

По думите му туризмът има нужда от сериозна дисекция: 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече