Анализаторът Илиян Василев: Няма авторитет, който да измъкне имиджа на ГЕРБ от калта

0

Убеден съм, че мачът приключва, поне първото полувреме. Борисов пропусна момента. Сега изглежда като човек в нокдаун, който се мъчи да направи отстъплението организирано, за да не се получи срив в ГЕРБ. Това написа на страницата си във Фейсбук анализаторът Илиян Василев. 

„Патетични са опитите да уплашат младите и по-възрастните с коронавируса. Те са в положението на лъжливото овчарче и това не е добре защото са дискредитирани, и каквото и да говорят вече никой не ги слуша. Еле пък Кунчев, Мутафчийски и сие. А това е лошо защото има неща, които са обективни.


Големият въпрос е в тази ситуация какво става с ГЕРБ и неговия електорат, защото е ясно това е вождистка партия, и въприсът е къде ще отидат тези гласове. Борисов няма да отстъпи на нов лидер, без да го потиска със сянката си. Утре могат да въртят всякакви трикове, но вече са история. Рискува много с този сбор в София, в центъра на протеста!?

Сривът в доверието е необратим.


Питаха ме днес дали елитът и областните структури на ГЕРБ ще гледат безмълвно как партията им се разпада. Или как съдбата им е поверена на Харизанов и Савчева, които са извън ръководството и ще правят новите списъци с депутати и ръководни кадри.

Там назрява огромен вътрешен конфликт и има брожения срещу избора на Борисов да се опре на Института за дясна политика и ТВ Европа.
Това неизбежно ще породи напрежение между текущия истаблишмент и Харизановите видения за „млади и кадърни“ и т.н.


Предлагания от него модел е обречен, ялов, несъстоятелен ГЕРБ е ОПГ на посредствени хора. Няма как кадърни люде да се съгласят да ги водят посредствени, а най-отгоре на тази пирамида е най–посредствения.


Толкова дълбок е сривът в доверието, че няма нито индивидуални, нито група от авторитети които да измъкнат имиджа на ГЕРБ от калта.


Колкото и да се обяснява Борисов че не е вързан с ДПС, с Пеевски – вече никой не слуша. И никой не вярва на нито една негова дума.


Ще има интереси събития. През август ще има оставки. Неизбежно е. И не е президентът, нито Божков. Подцениха самоорганизационните възможности на гневни хора“, написа Василев. 

Източник: „Банкеръ“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече