Как (да) се спаси Бойко Борисов?

0

Вече е ясно – извънредно заседание на парламента с изслушване на премиера Бойко Борисов няма да има. И всъщност ето така се стига до спасение – защото разни хора правят на „народните избраници“ омлет. Ето заради това е – много депутати имат алергия към яйца!

Притесняват се за здравето си, затова ги нямаше днес на работа. А премиерът само трябва да каже, че не може да ги накара да отидат с риск за здравето им – какво по-голямо доказателство, че сме парламентарна република? Та нали цял свят сега първа грижа му е COVID-19 – макар че дали е заради здравето, дали е защото парите почнаха да секват … да кажем, че е здравето!

Лично на мен отдавна ми свършиха думите. Затова ще си позволя да цитирам нещо, което наскоро видях във Facebook – то е отпреди година, но е изключително актуално що се отнася до това каква държава е България. Авторството е на Facebook страницата „България – това сме ние“.

А истинският изход за Борисов наистина е лесен – не доказване на алергия, а оставка. Защото общественото напрежение е прекалено голямо, за да може да има някакво нормално съществуване!

НЕ Е СМЕШНО

– От НАП се обаждаме. Не сте си платил данъка.

– Как разбрахте?

– Това ни е работата.

– Та кой ви плаща за подобна работа?

– Вие. С данъка си.

– Ъ? Аз ви плащам да ме следите дали ви плащам?

– Точно така.

– Защо да ви плащам тогава?

– Защото в противен случай ще Ви пратим полиция да Ви отведе в затвора!

– Кой им плаща за това?

– Вие. С данъка си.

– Ъ!? Да видим дали правилно съм разбрал аз ви плащам заплата, за да ме следите дали ви плащам заплата, плащам и заплата на полицията и на затвора, за да ме приберат

– Точно така. Това се нарича „държава“. Не можем без нея.

– Искате да кажете, че вие не можете без нея, тоест без мен?

– Не, не. Всички не можем без нея.Всеки си има права и задължения и когато някой не си изпълнява задълженията, друг следи за това.Ако ние не си изпълняваме задълженията, Ваш дълг е да ни се обадите и да изисквате да си ги свършим.

– Ако не следите дали си плащам данъка, тоест дали ви плащам заплатата, аз трябва да изискам от вас да си свършите работата – тоест да ми се обадите да си платя данъка, тоест да ви платя заплатата, за да можете да следите дали ви плащам заплатата?

– Точно така. Така функционира системата.

– Та кой би измислил толкова безумна система?

– Ами всички заедно сме я измислили

– Вие, ние, полицаите и затвора. Това се нарича „демокрация“.

– Тоест ние четиримата сме решили аз да плащам заплатата на вас тримата, за да ме следите/санкционирате ако не го правя?

– Точно така.

– Но аз съм против това.

– Тези неща ги решаваме заедно – живеем в държава и в демокрация. Ние сме трима. Повече от Вас сме. Следователно така сме решили всички заедно.

Автор: Ивайло Ачев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече