„Отровното трио“ излезе с покъртителен анализ, озаглавен „Следвайте парите“

0

Отчайващо е как в България „инвеститорите“ унищожават всичко. 

Имаме красивото си море, бряг и плажове; идва „инвеститорът“ и всичко заиграва в негова полза, незаконното става законно, няма „не може“, няма „забранено е“, всичко е точно и в негов интерес. 

По същия начин: имаме (образно казано „ние“) една красива система за самоуправление и контрол – гражданското общество. Идват обаче „инвеститорите“ и всичко се постила в техен интерес. Искате протести, неподчинение, медиен интерес? Каквото там ви трябва, го имате. 

Каквото и да вземат—красива плажна ивица, Рилските езера, символ, идея, движение, те го превръщат в нещо жалко. 

В България има недоволни хора, които изразяват недоволството си. Протести има от десетилетия, ще има и занапред още много. От една страна това е чудесно, но от друга – не чак толкова, защото обикновените хора се учат по-бавно от тарикатите. Тарикатите винаги „налазват“ протестите и започват да дърпат в своята си посока, за своите си интереси, а отскоро започнаха да работят и „по поръчка“. Бизнесмени от Дубай, президенти от опозицията (нещо като Мишел от съпротивата…), професионални протестиращи бивши омбудсмани, които на миналите протести са били от другата страна на барикадата с гордост. И, за да не се морят и цапат всички те, си наемат професионалисти, които се грижат за интересите им. 

Има ли някой логично обяснение КАК на протест срещу правителството изведнъж започнаха да се чуват всеки ден все по-силни скандирания срещу Европейския съюз и „за“ Русия? Все повече комунета да налазват и да провокират? Каква е връзката между нещата? Просто – хората си имат конкретна задача и си я преследват. 

Също така, има ли някой обяснение как се изхранва един 24-часово протестиращ? Защото според Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ на един човек са му необходими 618,15 лв. на месец, за да може да съществува в България. 

В София (където са най-масовите протести) обаче тази цифра е по-различна. В София са необходими 815 лв. на човек, на месец, за да може да живее. Без много да се „шири“. Да живее, това е. 

Дори да приемем, че разни разходи са му „орязани“ на дадения протестър, като например (очевидното) транспорт, то храната продължава да му е необходима. Докато е навън, наемът му не престава да важи. Ако не е под наем, е късметлия, но сметките не се изчерпват с единия наем. Дори да приемем, че даденият индивид живее в абсолютно идеалния сценарий и няма никакви заеми и кредити (!!!), то въпреки това поне 600 лв. са му необходими за съществуването му. Да кажем, че няма кредити, няма заеми, не плаща наем, живее в собствено жилище, няма семейство, за което да се грижи, пак трябва поне да се храни. А, ако си постоянно на протест, очевидно НЕ СИ на работа. И ето така се раждат въпросите… 

Знам, че има хора, които протестират с честни намерения. Обикновено ходят да протестират след работа. Както съм го правил и аз. 

Но знам, от горчив личен опит, че – както написах вече – тарикатите се учат по-бързо. Преди да е започнал още протестът, те вече знаят накъде искат да го „дръпнат“ и какво да извлекат от него. 

А над тях има хора с пари, готови да плащат. 

Отровното трио беше многократно обвинено от протестиращи, че им проваля и размива протеста. Първо възроптаха, че им „размиват“ протеста с разходки и пърформанси. После стана ясно, че хора, които са се изказвали срещу президента и про-съветските интереси, са били изтиквани, бутани и дори заплашвани. Много бързо сякаш хората забравиха (или не са знаели изначално), че сайтът на единия „отровен“ организатор – Бабикян – е считан за класика в сферата на новините с източник „една жена в тролея ми каза“, които манипулират, както е удобно на плащащия „поръчката“. Няма да напиша името на сайта, защото всяка реклама е добра реклама за този тип сайтове… а пък аз не искам да му правя реклама.

Ще напиша обаче, че преди ден пък колеги от Vajno.bg изобличиха другия „отровен“ – Хаджигенов в евтини номера срещу правосъдната система:

Един от организаторите на протестите и част от т.нар „отровно трио“ Николай Хаджигенов си навлече гнева на съда и бе глобен с 1000 лв. Причина за санкцията била отказът на Хаджигенов да сложи маска по време на съдебно заседание, съобщи в личния си фейсбук профил адвокат Искра Кишкова“. 

Снимка: „Фейсбук“ Николай Хаджигенов

Ще ви преразкажа: един ден протестира срещу „беззаконието“, на следващия ден отива в залата и прави следния номер: отказва да си сложи маска и започва да протака делото срещу клиента си.

Съдът постановява, че не може да се води заседание, ако той е без маска и той отказва да я сложи. Така показва знаете кой пръст на съда, за да помогне на клиента си, след което излиза на улицата и отива да се „бори“ за честност, справедливост, законност…

Ето какво пише адвокат Кишкова в профила си във Facebook: 

„За това ли се борим – за подигравка с правилата, със съда, с гражданите, които търсят защита на правата си? За беззаконие ли се борим, че това дето си го има ни е малко? За спекулативен начин да се избягва заслужена наказателна присъда /каквато и да е тя!/ ли се борим?“

Снимка „Фейсбук“ адв. Кишкова

Какво бях написал по-горе—за тарикатите и обикновените хора? Кой се учи по-бързо? Мхм—точно така. 

Иска ми се, „лидерите“ да не са хора с тениска, на която над надписа #ОСТАВКА да пише Maserati. Иска ми се в ежедневната си работа да не са хора, които успяват с номерца. Ще е хубаво и да не забравяме, че интересите на комунистите винаги и на първо място са интереси на Русия, а чак след това се нарежда всичко останало. И, не ме интересува дали обичате или не Русия, тя е ЧУЖДА държава. Иска ми се да не ми обясняват, че трябва да излезем от ЕС и по блокадите да звучат стари съветски песнички, а пияни чекисти да се бият с хората. Иска ми се протестиращите да не са платени, защото където има пари, има и интерес. „Следвай парите“, както се казва. Проследи парите и ще видиш кой иска да „намаже“. 2+2 винаги е 4. Не е 5, не е и три. 

Follow the money (Следвай парите) е фраза, станала популярна от филма „Цялото президентско войнство“ (1974 г.) с  Дъстин Хофман и Робърт Редфорд. Филмът разказва подробности около скандала „Уотъргейт“. Фразата е използвана в смисъла, че политическата корупция може да бъде осветлена по много лесен начин, като просто се проследят паричните трансфери „от“ и „за“ кого са, за да се разбере кой има интерес от дадено събитие или пък даден човек за кого работи, колкото и да скандира, че го прави за някаква си чиста кауза. 

Follow the money! 

Източник: Novini.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече