Известна журналистка: ГЕРБ заприлича на БКП, Борисов загуби харизмата си

0

ГЕРБ заприлича на БКП – този коментар направи пред Националното радио известната журналистка и редактор Мира Баджева по повод актуалните политически събития в страна.

„Протестът свърши не малка работа досега, защото видяхме оставки на ключови министри в правителството, които нямаше да могат да бъдат възможни, ако не беше този протест“. Това заяви пред БНР журналистката Мира Баджева. Тя подчерта, че благодарение на ежедневните антиправителствени демонстрации в България и Европа е заговорила за Бойко Борисов и за правителството по един доста неочакван преди това начин.

„Протестът е различен с това, че партийните граници на участниците в него доста се размиват. Той е ляво-десен по структурата си. Има представители на полюсни допреди това формации. Как да се обединят те? Те много трудно могат да покажат алтернатива, но си вършат работата“, коментира още журналистката.

По думите на Баджева правителството на Борисов „носи от девет кладенеца вода“, за да остане на власт, защото много се надява то да проведе предстоящите парламентарни избори, а не едно служебно правителство на президента Румен Радев. Според нея държавата е заложник на това съперничество между Борисов и Радев.

В предаването „12+3“ Мира Баджева посочи, че протестът е против нещо, а не е за нещо и затова не му е работа да посочва алтернатива на управлението, на което иска оставката:

„Управляващите също имат своите легитимни аргументи, че има редовни избори съвсем скоро и не можем сега да оставим държавата в разгара на кризата, които също намират своите адепти, най-вече сред привържениците на Борисов и ГЕРБ“.

Според журналистката ГЕРБ по същината си все повече прилича на една нова БКП. Номенклатурата от соца.

„Това са онези хора, които подкрепяха доскоро Бойко Борисов и ГЕРБ – приятелските им кръгове, фирмите, които печелят обществените поръчки, администрацията на различни нива. Техните обръчи от фирми. Това е един голям кръг от хора, които няма лесно да се откажат от подкрепата си за ГЕРБ“, обясни тя.

Мира Бадежева прогнозира безрадостно слизане от политическата сцена на Бойко Борисов:

„Той загуби силата си. Изглежда като разомагьосан харизматик. Хората му вярваха, това е изгубено. Народната любов, на която се радваше дълги години, се изпари“.

Баджева коментира, че БСП след избора на Корнелия Нинова се връща с нова енергия в играта, а Слави Трифонов има шансове за по-голямо влияние в политическия живот след изборите:

„Склонна съм да кажа, че и първо място е възможно при добре изиграни карти от Слави Трифонов“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече