Вие не сте разбрали: Караянчева има два официални образа

0

Вие наивно смятате, че Цвета Караянчева е един човек, който би трябвало да носи отговорност за думите си по един и същи начин. Тя обаче обяви друго – че хората трябвало да разграничават това, което говори, като председател на Народното събрание и като човек, който държи реч пред политическата си партия. Това накратко е обяснението й за думите, че онези, които протестират срещу Борисов, трябвало да не ползват метрото и да ходят пеш.

Има много варианти да се интепретират тези думи.

В първият вариант ние сме принудени да проумеем следното. Като председател на Народното събрание Цвета Караянчева държи официозно-банален и безопасен тон, който незнайно защо е счетен за най-правилният за председател на НС – сякаш това е най-вече чиновническа позиция, а не, поне на теория, най-високата позиция в една парламентарна република.

Караянчева на практика казва: вижте ся, аз като председател си председателствам и действам протоколно, защото (тук добавяме от нас) – какво друго да прави един председател на НС освен да протоколства неща, които така или иначе ще се решат от премиера Борисов.

Имало е много различни кандидатки за поста ТПК, тя го е спечелила, и оттам насетне нещата са ясни и предвидими. Но за нас няма да е достатъчно да се справим с този абсурд. Не стига, че трябва да приемем протоколната представа за шеф на парламента, но да се съгласим, че когато той говори пред хората от партия, с него може да се случи внезапна промяна. Той моментално променя речника си, става настъпателно-абсурден, съска срещу протестиращите и иска да походят малко пеш, понеже всичко построено е построено от личните средства на Бойко Борисов, а не от техните данъци например.

Партийната Цвета Караянчева няма нищо общо с председателката Цвета Караянчева, двете страдат от личностно раздвоение, многолики са и едната не носи отговорност за другата, а другата не носи отговорност за първата. Зрителят трябва внимателно да следи – момент, нека преценя, сега в какво качество говори госпожата? А, като председател на НС – добре, значи има филтър за едни простотии и няма за други. А сега?

Сега пред нейните хора от ГЕРБ – филтърът за предишните простотии е изключен, а за новите включен.

Внимателно следете в каква позиция говори Караянчева…Най-лесно би било тя да сменя непрекъснато баджове на врата си, за да се ориентираме в ситуацията. Внимавайте коя Караянчева критикувате – да не обидите втората, обърквайки я с първата.

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече