Маските падат! Властта дава нови аргументи в подкрепа на омразата и оставките

0

В един сравнително кратък период Бойко Борисов изрича много пъти следните твърдения: „Правим всичко за хората“; ”Аз всичко правя със сърце и душа и знам, че след 1 година ще бъде разкош за хората”; „Всичко, което правим, го правим за младите хора“ (по повод протестите) и др. От всякъде струи грижа за нацията и държавата.

От нас очаква благодарност и да не питаме за чекмеджето с милионите, къщата в Барселона, простата кърджалийска п…а, сделките с Пеевски, обществените поръчки и пр.

Натякваната от Борисов загриженост е неистина и лицемерие. Ето някои доказателства.

Снимка: mysofia.bg

Правителството се хвали с държавната помощ за пострадали бизнеси от пандемията с коронавируса. Дали? Според закона фирма, регистрирана в офшорна зона не може да участва пряко или косвено в обществена поръчка, но може да получава безвъзмездна помощ от бюджета. Такъв е случаят с офшорка, свързана с брата на бившия финансов министър Милен Велчев – Георги Велчев, която получава над 1,5 млн лева помощ. Случаят е описан от юриста Румяна Ченалова. Възниква простичък въпрос: Как така десетки фирми не успяват да отговорят на условията и получават отказ за сгрешени точка или запетайка, а други винаги са сред печелившите?В последните дни юристи алармират за предлагани ултра скандални реформи в правораздаването. Първата е отпадането на третата съдебна инстанция – Върховният касационен съд. Не се заблуждавайте, че това е съкращаване на сроковете на делата. Това е обричане на осъждане на всички неудобни и влезли в „черен“ списък на властимащите, които и да са те. Другата „революционна“ промяна е искането съдът да допуска събраните от прокуратурата доказателства, независимо дали са годни. Пак заради намаляване на сроковете уж. Лъжа! Идеята е да се избегне третата инстанция, за да се решават т.нар. „прокурорски дела“ от съдилища, които са в обсега на контрол на определени кръгове. Няма да го признаят, но всеки юрист и дори студент 2-и курс, ще ви го каже. Което означава доминация над целия съдебен процес от прокуратурата. В Специализирания съд това ще е сигурно. Политическите квоти във ВСС гарантират това „нововъведение“, сравнимо единствено с Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР (ВЧК при СНК РСФСР) по време на сталинските репресии. И сега хора без присъди лежат в арестите месеци и години наред. Те са наказани без да са осъдени. Нарича се мракобесие. То взривява самите устои на демокрацията и правовия ред. Попитайте обаче Борисов и Гешев и те ще гледат невинно в камерата, обяснявайки какви грижи полагат за народа.

За да е пълна картината на абсурда в държавата, ето какво заявява главният прокурор Иван Гешев в добило популярност видео: „Говорих с такъв много известен български политик, чисто приятелски пихме кафе и си говорихме… От него чух определението „християнсоциалист“. Аз не знаех, че има такава политическа насоченост. Сега, аз не мога да кажа, че съм социалист. По-скоро имам, да, по-социални виждания за живота. Ако обобщя, така накратко, въпроса Ви – християнсоциалист патриот“.

Чл. 6 от Закона за съдебната власт казва, че при осъществяване на дейността си прокурорите са политически неутрални. В случая ВСС трябва да се самосезира за гешевите откровения, но няма да го направи, защото ще „светне“ приятелят-политик и ще станат ясни много неща… Включително зависимости на самия ВСС.

Снимка: БТА

Васил Божков  твърди, че колекцията му от предмети на древното изкуство се разграбва по указание на Делян Пеевски със съдействието на прокуратурата. Някой съмнява ли се? Какво стана с картините, изнесени от КТБ, след като бе фалирана? Кой заграби голяма част от активите на банката за жълти стотинки? Къде отиват милионите и милиардите, които Борисов щедро раздава? Защо правителството отказва да посочи получателите? Защо се вземат милиардни заеми, ако фискалният резерв е над 10 милиарда? Да не би резервът да е изпразнен? Затова ли няма пари за полицаите, които винаги са били ухажвани от властта?

СДВР излезе с безумно обяснение относно задържането на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков. На 8-ми срещу 9-ти август около 3 часа до езерото “Ариана” в столицата той е арестуван. В районното Стайков отказва да подпише заповедта за задържане, защото в нея пишело, че е прибран заради чупене на пейки. По-късно журналистът прави запитване до СДВР по чия заповед е бил задържан и за какво чупене на пейки става дума в зона без пейки. След два месеца той все пак получава отговор, подписан от шефа на СДВР Георги Хаджиев. Той уверява Стайков, че по случая е извършена “обстойна проверка, в резултат на същата, не са установени данни за неправомерни действия на служител на СДВР”. Допълва се още, че “сигналът е приет за неоснователен”. Нито дума за счупените пейки, каквито не съществуват и за задържането.


С решение №189/27.10.2020 г. на Административния съд във Видин, 6-и състав, съдия Борис Борисов ОСЪЖДА СДВР да заплати разноските по дело на гражданско сдружение БОЕЦ срещу твърдения на шефа на СДВР Георги Хаджиев, че в палатковите лагери на Орлов мост, СУ и МС е имало самоделни взривни устройства. Не, не е имало.

Лъжите и наглостта на управлението раждат гняв и омраза. Предизвикват ги с циничните си изказвания и действия, а после се оплакват от тях. Логично количественото натрупване води до качествени промени. Защото гражданското търпение – дори това на българите – не издържа повече подобно отношение.

Източник: Фрог нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече