Коронавирусът и световното правителство – класическата “пътна карта” за приемане на неизбежното

0

Експертите се оказаха неподготвени, а пандемията разкри механизмите на единното управление на цивилизацията. Почти цялата официална информация на практика е точно дезинформация. COVID-19 подложи на ревизия редица политически и социални теми

Класическата “пътна карта” за приемане на неизбежното от независимия анализатор Анатолий Несмиян изглеждаше доста забележителна и затова цитирам от неговия Telegram канал:

“Синхронизиране на действията и приблизително едни и същите технологии за борба с “пандемията от коронавирус”, които се демонстрират от значителен брой държави (разбира се, има и разлики, в някои случаи като “шведския модел”, който изобщо излиза от масовия поток) и всичко това неизбежно принуждава човек да си зададе въпроса за съгласуваността и плана на дейностите.

Придържам се към гледната точка, че няма “световно правителство” и не може да има. Просто по дефиниция. Съвместната дейност (а управлението също е дейност) може да се основава или на общи интереси, или на общи ценности. И на нищо друго. При това е невъзможно да се комбинират и двете.

За съществуването, и още повече за координираната дейност на “световното правителство”, е необходимо съвпадение на ценностите и изцяло е невъзможно да се проектира бъдещето на други принципи. В момента виждаме жестокия “контрол” в цитаделата на западния свят – САЩ. И той има ценностен характер, въпреки че под него, разбира се, се крият и меркантилните интереси на олигархичните групи. Но, това е “под тях”.

Или експертът смята, че управлението може да се основава само на “общи ценности и интереси”. Иначе, нищо. Странно е, как тогава се управляват големите корпорации, банките и другите структури? В крайна сметка няма никакви общи ценности и интереси между висшия мениджмънт и обикновените служители и дори на различни места по света! Е, какво общо има топ мениджъра на някой си BHP Billiton от Лондон с бразилски работник в мината на тази компания в Южна Америка? Или дори с местния директор?

Независимо от това, в реалния живот виждаме големи, перфектно работещи и ефективно решаващи много въпроси структури, изградени изцяло върху схематична корпоративна солидарност (на ниво на корпоративната цветна вратовръзка) и състояща се от хора от различни раси, убеждения, пол, сексуална ориентация и културен и образователен произход... И тук не се изисква никакво “съвпадение на ценностите”. Всичко функционира перфектно (неправилно работещите “частици” се отстраняват бързо и ефективно). И това при йерархичния достъп до информация (всяко ниво си има свой багаж) и на лъжите, като основен метод за пропаганда (официален, корпоративен – няма значение). Въпреки това, ще отбележа, че 90% от хората дори не разбират, че почти цялата официална информация на практика е точно дезинформация (това е както при многобройните “инфо цигани”, които се учат от издънките да “правят пари”).

Затова, защо ни е необходимо “световно правителство”, ако планетата Земя може лесно да се управлява от корпорация? Имайте предвид, че в корпорацията няма правителство. Има борд на директорите, който взема рамковите решения, има събрание на акционерите (одобрява борда на директорите и генералния директор), и има офис на генералния директор, който решава оперативните и стратегическите въпроси по решенията на борда на директорите със своите заместници по направления (всеки от които от своя страна си има подчинени структурни отдели, като някои от тях могат да докладват директно на генералния директор или дори на акционерите).

Това е толкова прост извод, че обезсмисля приказките дали съществува световно правителство или не. Освен това прави всичко това диво остаряло и дискусията е излишна.

Какъв е тогава “залога” на демократите и консерваторите в САЩ, за който пише Несмиян, като се има предвид, че това са само две политически фирми, които имат много условно разделение и условен бекграунд (т. е. създадени са изкуствено)? Това е като два отдела на един и същ департамент в една и съща корпорация. Същото е и в Германия – никой там не допуска сериозно, че има някакъв “залог” между ХДС/ХСС и СДПГ. Няма никаква разлика между тези “политически комбинации”. Нещо повече, те се изтъркаха дори и в маркетинговия смисъл. Да се каже, че ХДС са “десни”, а СДПГ са “леви”, означава да не се каже нищо.

Вече писах, че пандемията Covid явно е подложила на ревизия редица политически и социални теми и определения, на които отдават значение разните “политолози” и другите хора от десетилетия. Това важи за понятията “суверенитет”, “държава”, “политически режим”, “демокрация” и “човешки права”.

Абсолютно синхронните, еднообразни и рамкови действия на всички правителства на Земята за 1-2 седмици през март показаха, че решенията се вземат абсолютно без всякакво обсъждане и договаряне, нещо което би било нормално за хората. И това свидетелства именно за заповедния ред на такива решения. При това е важно самите инструкции да бъдат направени рамкови, а на местно ниво се допускат определени “отклонения”.

Някъде прекаляват с комендантския час, някъде хората биват наказвани, че не носят маски, а някъде властите си затварят очите, че гражданите не винаги носят маските, които отблъскват вирусите на улицата.

Разликата между “демократичен” и “недемократичен” режим се оказа абсурдно малка. В “демократична” Испания глобата за неносене на маски може да достигне €1000 (като в Словакия, например), а в “авторитарната” Москва е само € 80. В същото време навсякъде в ЕС се въвежда извънредно положение, докато в Русия например минаха без него. Но както там, така и тук, не става по-лесно за хората.

Най-важният въпрос е какво следва. Има мнение, че уж цялата тази бъркотия ще приключи през зимата. Такива са прогнозите в западните медии, но е трудно да им се повярва. Първо, защото благодатната тема за масовата ваксинация не е разработена. Вече казах, че това са десетки и стотици милиарди долари и евро годишно и за много години напред, което превръща това предприятие в най-големия планетарен бизнес (най-голямата корпорация на планетата има оборот от $150 млрд.).

Второ, защо да променяме нещо, ако извънредната ситуация от заплахата от вируса като метод за управление на хората, сработи перфектно?

Границите могат да бъдат затворени, да се поставят под контрол тегленето на пари в брой, паричните преводи и движението на хората, а те да бъдат лишени от техните граждански права и свободи. И никой няма да писне! Е, ще има протестни митинги. Така че, за да се хванат най-активните и да им се сложи глоба, в това е цялата работа. Казват, че копелетата, пречат на борбата срещу covid (“и заради такива хора като тях вече има седма поред карантина!”). Освен това можете да настроите една част от обществото срещу друга и да използвате втория метод на управление: разделяй и владей. Всички вече са виждали какви прекрасни резултати дава това, когато обществата започват да се разделят по расова, национална и религиозна основа (движението BLM е пример). И тук носещите маски ще се бият с тези които не носят! Сами и без чужда помощ.

В крайна сметка това ще доведе до намаляване на потреблението на ресурси и ако ваксинацията след това бъде придружена от масивен мор, и очистването на нашата планета от “излишната биомаса”. В крайна сметка, ако нашият свят е създаден и това трябва да бъде признато от всички хора, които се считат за вярващи (поне това е основният постулат на всички авраамически религии), тогава наличните ресурси в него са ограничени.

И е възможно това да продължи относително дълго време само при рязко намаляване на потреблението им. И тук започват най-ужасните конспиративни теории, в сравнение с които мрачният Несмиян изглежда като простак.

Колко години ни остават с тези ресурси? Отговорът на този въпрос, разбира се, е невъзможен да се получи. Но с голяма предпазливост признавам, че могат да го дадат онези, които събират информация за състоянието на Земята в рамките на така наречената Международна геофизична година, която продължава повече от половин век. Естествено, това е само предположение и по-точна информация трябва да се намери някъде в Международния съвет за наука (а може би не само там).

Автор: Станислав Воробьов, svpressa.ru

Превод за “Труд” – Павел Павлов

Източник: в. „Труд“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече