Павел Вълнев категоричен: Недопустимо е Цвета Караянчева да оказва натиск върху хората

0

Председателят и зам.-председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и Павел Вълнев се срещнаха със симпатизанти в Кърджали.

В присъствието на членовете на Инициативния комитет Рашит Рашит и Аристидис Алексопулос за временен областен координатор бе избран Илия Илиев бивш областен управител, който всички единодушно приеха да отговаря за общинските и областни събрания за избор на ръководство, съгласно приетия устав на партията.

По време на срещата присъстваха бивши членове на ГЕРБ, СДС, ДПС и ДОСТ, които изразиха тревогата си от увеличаващия се страх на местно ниво от страна на ДПС и от ГЕРБ, използвайки инструмента на институциите, за да заплашва хората и те да нямат възможност да се присъединят към партия, която харесват, защото всеки решил да изрази различно мнение и подкрепа към друга партия от ГЕРБ и ДПС бива репресиран.

Затова тези, които са се осмелили да присъстват на събитието казаха, че има много последователи, които искат и ще се присъединят към Републиканци за България, но са се страхували тази вечер да дойдат на срещата.

„Републиканци за България“ е единствената алтернатива на синхрона ДПС-ГЕРБ.

Зам.-председателят Павел Вълнев изрази възмущение от случващото се в смесените региони и заяви, че в държава член на ЕС да има подобен подход и да се всява страх заради изразяване на мнение е недопустимо и партии, които работят на етнически принцип, или такива, които само се противопоставят нямат място в демократична България.

Той сподели, че „Републиканци за България“ дава възможност на всички малцинства да имат своя представителност в партията им, която се явява обединител на турци, помаци, мюсюлмани, евреи, роми, арменци и това е единствената национална партия за последните 30 години, която дава реална политическа представителност на всички етноси в България.

Вълнев сподели, че е недопустимо председателят на парламента Цвета Караянчева да оказва натиск върху хората, тя трябва да се придържа към изписаното на Народното събрание: „Съединението прави силата“.

„Виждам много приятели, които 2005-2006 г. вярвахме в идеята на партия ГЕРБ на основни ценности и принципи, които вече ги няма, но виждам, че има и много присъстващи, които са вярвали и в партии като СДС и ДПС, когато се обединим заедно сме по-силни, отколкото всеки един поотделно“, категоричен е Цветан Цветанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече