На изпроводяк: Епичните салта на Борисов за коронавируса в 8 месеца

0

В услуга на множеството объркани граждани, пускаме няколко разяснения, свързани с определени изказвания на премиера. 

Април 2020 г.: „Няма да превърна държавата в морга“ Държавата много преди коронавируса е общо взето това – доколкото средната възраст, на която си отиват българите е една от най-ниските в Европа – на около 72-73 години. И всъщност голямото облекчение на пролетните месеци беше тъкмо в това, че „лошия материал“ е демографкси лош като за връхлитащ вирус и няма как да стане морга, при положение, че липсват онези възрастови групи, които заразата покосява с най-голяма сила. 

Май 2020 г., към Мангъров: „Ако бях жена, щях да ти пусна“ След като е спасил държавата от превръщането й в гробищен парк, премиерът внезапно прегръща неофициалната гледна точка и назначава Мангъров за изразител на най-общите му настроения, понеже точно в момента те са по-необходими. 

Юли 2020 г. Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да учим в Брюксел, Хага и където и да било.“ Думите бяха по повод бития по време на протестите студент Евгени Марчев, за който се оказа, че има много сериозен поколенчески проблем – охранителят на Тодор Живков се оказа ощететен от комунизма и на всичкото отгоре самият Евгени го отнесе. Защото заслужава“. 

Август 2020 г. „Свиквам Велико народно събрание“ Борисов реши, по думите му, „да чуе гласа на младите хора“ и да свика Велико народно събрание и да приема Нова конституция, защото това беше най-подходящият момент. Добре известно е, че когато се очаква есенна вълна за коронавируса най-мъдрото, което може да направиш, е да свикаш Велико народно събрание.

  Септември 2020 г, към пенсионерите: Кажете „Добре е“ 50 лева отгоре на пенсиите не са малко пари и се наложи група от пенсионери да бъдат понахокани малко, че не казват „Добре е“, когато е видно, че е много, много добре. 

Октомври 2020 г. „Младите не ни харесват, но и ние не ги харесваме“ След като стана ясно, че с ВНС нещата няма да минат, вече нямаше и нужда от това да се чува „гласа на младите“. Бързо завръщане към лошия материал, който е повече и се обработва по-лесно. 

Ноември, 2020 г.: „Фатката е да се пазиме“ Нещата най-после стават ясни: минали са 8 месеца от началото на коронавируса, истината е лъснала черно на бяло, натрупан е опит. Има си фатка, тя е очевидна, всеки трябва да я спазва. 

Декември, 2020 г.  „Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките и в помощта за хората“ Ключовата дума е, разбира се, гъвкави. От всички по-горни реплики ще останете точно с това впечатление – един безкрайно гъвкав премиер, който управлява без да променя мнението си през седмица, за да не държи всички в изкуствено напрежение и да може накрая всеки да каже „Добре е“.  

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече