Едно наум: Чекмеджето на Борисов вкара в диалог Христо Иванов и Виолета Сечкова

0

Преди Коледа Софийската градска прокуратура спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на премиера Бойко Борисов, защото не успя да установи коя е „прекрасната госпожа“ „Мата Хари“ (наречена така от самия Борисов – бел. ред.). Кадрите станаха обществено достояние, след като до медиите през юни и юли анонимно бяха изпратени аудиозаписи, снимки и видеоклип и многократно бяха коментирани и от самия Борисов. От коментарите му се разбра, че той най-малкото подозира коя е авторката им. Прокуратурата обаче не я установи.

Фактът, че разследващите с такава лекота се отърваха от проверките за проникването в спалнята на премиера, реално минира темата и създаде благодатна почва случаят да продължава с всякакви слухове и сюжети коя е „Мата Хари“. И сигурно ще продължава.

Така преди четири дни се зароди и задочен диалог във „Фейсбук“ между лидера на „Да! България“ Христо Иванов, който не спира да настоява да се изясни въпросът със снимките в спалнята на Борисов, и Виолета Сечкова – семейна приятелка на премиера, тв водеща, съпруга на негов партньор по карти – Александър Сталийски. Миналата седмица Сечкова беше назначена за почетен консул на Южна Корея и това я постави във фокуса на медийното внимание.

Иванов и Сечкова си размениха реплики чрез публични постове в социалната мрежа. Всичко започна от коментар на партийния лидер на 14 януари:

Явно – хепиенд.

Например за следния сюжет: в бананова република с компотна характеристика на социално-икономическия модел, изтичат снимки на нощното шкафче на премиера, в което има пари и злато, обясними само с корупция. Неудобствата са две: трябва да се монтира някакво обяснение за пред публиката, но не трябва да се произвеждат доказателства, за които някой ден прокуратурата да се сети.

Следва просълзяващ разказ за Мата Хари, намеци за нейната самоличност, а прокуратурата – крайно услужливо – успява така и да не разбере кой конкретно се крие зад тази красива история за любов и прекалено вместими дамски чанти. До тук добре, обаче трябва да се осигури мълчанието и поне някаква недосегаемост на реалната собственичка на чантата. Честно казано, имах доста черни мисли в тази насока, а съм бил неправ. Любовта е надделяла…

Честито на корейците!

P.S. Боя се, че ще се наложи да смутим тази идилия с въпроси, които ще зададем на МВнР в София и Сеул и други действия, чрез които да проверим тази хипотеза.

Сечкова първо шерна статуса на Иванов с коментар „Политическа импотентност“. В неделя обаче публикува отворено писмо, наричайки себе си „една възмутена жена, майка и съпруга“ и го адресира „до всички български майки и съпруги“ и в частност до съпругата на Иванов. В него Сечкова се възмути от намеците на Иванов, като призна все пак, че името й не е споменато, и зададе няколко въпроса (вижте пълния текст в прикачения пост):

1. Одобрявате ли, когато политици, в частност съпругът Ви, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство на една майка.

2. Това ли са моралните ценности, в които възпитавате децата си?

3. Ако сте на мое място, какво ще им разкажете? Как ще им обясните, че клеветите за майка им са жалка политическа игра?

4. Според Вас възможно ли е един мъж да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик?

Вечерта на 17 януари Иванов отговори с аргумента, че „има въпроси, които не могат да не бъдат задавани и теми, които не могат да бъдат оставяни да заглъхнат. Колкото и да са нелицеприятни понякога, да засягат лични животи, да имат несигурни основания“. И даде пример (вижте пълния му текст в прикачения пост):

„Например въпросите за КТБ – как беше захранена, как беше превърната в политико-финансова пирамида, как после беше срината, как активите ѝ се разграбват пред очите ни и за това не беше понесена никаква отговорност. А разплатата за тази услуга – постът на главния прокурор Включително въпросите за отделни приближени до властта лица, които се оказаха сред най-едрите участници в тази схема.

Или въпросите за записите и снимките от премиерската вила и особено ключовият – коя е така наречената от Борисов „Мата Хари“, която държи ключа към скандала с необяснимите количества пари и злато в премиерската спалня.“

Иванов заяви, че няма да спре да задава тези въпроси, защото счита това за свой дълг като политик и гражданин.

„На пръв поглед това са въпроси, които касаят живота и биографиите на различни хора. В дълбочина обаче става дума за това как се управлява България и особено за модела „Борисов“.

Аз нямам проблем да разкажа на синовете си защо съм задавал тези въпроси, но не знам как бих обяснявал мълчанието си.

Източник: „Дневник“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече