В името на властта Бойко ще прежали болни и умрели от Ковид-19

0

Въпреки предупрежденията на експерти от различни области, че се намираме в разгара на трета вълна от Ковид-19, Бойко съобщи днес на редовното правителствено заседание, че ресторантите ще отворят на 1 март, а нощните заведения – на 1 април.

След като подхвърли на пенсионерите по 50 лв. за няколко месеца и 120 лв. еднократно за храна, това е поредният опит на пишман премиера да привлече като потенциални избиратели ресторантьорте и работещите в увеселителните заведения.

А броят на ваксинираните – 150 000 души, според него е „щит”, който ще  изпревари разрастването на епидемията.

Не така стоят нещата обаче в действителност.

Тази сутрин математикът Лъчезар Томов стана поредният специалист, който предупреди, че ако  на първи март отворят ресторантите и заведенията, броят на заразените ще продължи да се увеличава с около 5-10% в зависимост от поведението на хората. „Ако заведенията са много пълни, ще има много бърза експлозия на случаите“, подчерта той.

И пресметна, че за да се изпревари разрастващото се темпо на заразата, трябва да ваксинираме по 100 хиляди души всеки ден. Според него „болниците в момента се пълнят двойно по-бързо и ако се достигнат 100 000 активни случая, както през есента, то ще имаме не 7000 души в болница, както тогава, ами 15 000!“. А също подчерта, че у нас се правят много малко тестове, което занижава броя на заразените и официалната статистика на властите дава грешни данни.

Като причина за Ковид експлозията той посочи разхлабването на мерките от правителството. Дори послушковци от НОЩ прогнозираха тези дни, че пикът на третата вълна ще е към края на март, точно преди изборите.

Явно в името на самоличното си управление Бойко е готов да прежали човешки животи, само и само да спечели на своя страна изгладнелите безработни сервитьори и бармани, доведени до просешка тояга от некадърното гербаджийско „управление на ковид кризата”.

Ина Димитрова, специално за Temi.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече