Джолани срещу вмирисани кренвирши! Или, защо храната в „Св. София“ е на светлинни години от тази в „Пирогов“

0

Стар хляб с посинял кренвирш срещу пресен джолан с гарнитура. Има ли място за сравнение според вас? Ако предпочитате второто, то при евентуален болничен престой ви съветваме да се хоспитализирате в „Св. София“. Защото в „Пирогов“ ще получите вмирисан салам „Кучешка радост“.

Казусът с кетъринга по болничните заведение отдавна вълнува медиите и неведнъж сме писали по темата след сигнали от отвратени пациенти.

Защо се получава така? Обяснението е много просто. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, стопанисван от проф. Асен Балтов, храната се доставя от фирма „Мастър-Пик” ЕАД, докато „Св. София“ на Мазнейков се обслужва от „Индекс Трейд 1 – ЛКС“.

Разполагаме със снимки на храната и от двете болници, изпратени ни от пациенти, като сами може да видите космическата разлика в менюто.

В „Св. София“ „Индекс Трейд 1 – ЛКС“ не само предлага истинско месо, големи пилешки бутчета, джолани и прочие, но и показва грижа към пациентите, предлагайки им разнообразно хранене, поднесено по галещ сетивата начин.

В това на „Пирогов“ пък винаги присъства сух хляб, старо и изсъхнало сирене, а „полезните протеини“ болните си набавят само чрез кренвирши и салами със съмнително качество.

За този „кошмар в кухнята“ „Мастър-Пик” ЕАД прибира колосалните 70 000 лева от „Пирогов“. И тази храна се предлага както на деца, така и на Ковид болни и изобщо на всички, които чинно си плащат данъците и хранодена в болницата. Излишно е да казваме, че 80% от храната отива в кофата за боклук, тъй като малцина пациенти се прежалват да я вкусят. Очевидно пандемията в големите държавни болници като „Пирогов“ се ползва за бизнес и собствена облага на шефовете от всяко едно перо.

Според вътрешни източници става въпрос за нагла шуробаджанашка схема. Шефът на спешния институт проф. Асен Балтов се оказва кум на личния доктор на Бойко Борисов  – Лъчезар Иванов, разкри Narod.

Именно Лъчо Мозъка е причината професорът да се чувства недосегаем и далаверите с храната на пациентите да са далече от очите на прокуратурата.

„Говори се, че някой от върха на „Пирогов” е лапнал рушвет от 300 бона, за да крепи тази фирма за кетъринг, вместо да я изрита с 200”, твърдят източници на Narod.bg.

Нищо чудно, че кетъринг фирми като „Индекс Трейд 1 – ЛКС“, които предлагат храна на ресторантьорско ниво, не са предпочитани в „Пирогов“…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече