Костов: Властта жертва човешки животи

0

Загубата на живот е най-голямата загуба на национално богатство, а икономическата политика на властта не си дава сметка затова и с лекота жертва човешки животи. Това заяви бившият премиер Иван Костов в предаването “Седмицата“ по Дарик радио. Той бе категоричен, че планът на сегашните български упавляващи за възстановяване и устойчивост на България е под всякаква критика.

Бившият премиер коментира и лъжите на управляващите, свързани с „успехите” им в ЕС, както и скандала, разразил се онзи ден с изявлението на двамата Щатски сенатори за корупцията в България: „САЩ и ЕК дават ясни сигнали, че ситуацията у нас не е добра, но българските институции ги интерпретират, както си искат, защото са като „чуждо тяло“ в тази цивилизация”.

И подчерта: “Това да се интерпретира, че по този начин не се ангажира целия сенат, ами то ще стане много натегната атмосферата ако целият Сенат или дори само външнополитическата комисия на Сената застане зад това твърдение. Двамата обаче подсказват, че ако го отнесат във Външната комисия, това ще стане резолюция на комисията веднага. Защото председателят демократ и старшият сенатор републиканец стоят зад този текст“.

Той даде пример и с неодобрените от Кьовеши кандидатури за европрокурори, предложени от ВСС: “Дълбокият провинциализъм и отчужденост на българските институции от цивилизацията, към която ние се надявахме, че сме се присъединили, ме потриса. Например ВСС, който опонира на Кьовеши за това, че тя не приема 7 от неговите 10 кандидатури. Какви са тези хора и какво си представят те и какво разбират от света, който ги заобикаля? Или действат емоционално, уплашено? И този знак може да се интерпретира по всякакъв начин, като не се познават идеите на онази цивилизация. Ние сме като чуждо тяло в нея, това е истината“, каза още Костов.

Той изрази недоумение и огорчение защо гражданското общество у нас търпи това: “Защо тази гражданска общност, една част от нея, отиде и избира коалицията с Доган, избира джипката, защо?  Аз разбирам, че има олигарси, че те дават храна на много хора, че има администрация и тя е подкупена. Разбирам, че ни се вдигат заплатите предизборно, разбирам, че има пенсионери, на които се дават по 50 лв.. Всичко това го разбирам, но не разбирам гражданите защо го правят..”

А стратегията на света за борба с вируса Иван Костов нарече идеологически фалит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече