Рекламистът Радо Бимбалов: Бизнесът се страхува от държавните бухалки

0

Бизнесът у нас се страхува от държавата, той съществува в ситуация на страх. Познавам хора, които внимават как се държат в публичното пространство, как изразяват своето мнение. Това е чисто човешки страх, свързан с възможностите, които крият държавните бухалки.

Това заяви в предаването „Алтернативата“ рекламистът и бивша половинка от зевзеците на дуета „Замунда Банана Бенд” Радослав Бимбалов, който коментира казус с неговата компания, кандидатствала по програма за подпомагане на средните предприятия, пострадали от ковид кризата.

„Би трябвало да искат да ни помогнат, но не съм убеден, че това е така. Би било много страшно, ако това е начин да репресират някого заради политически пристрастия. Моите са силни. Имам изявени обществени позиции. Опасявам се, че не сме единствени. Страхът е голям и не е отсега. Бизнесът съществува в ситуация на страх. Познавам хора, които внимават как се държат в публичното пространство, как изразяват мнението си. Това е чисто човешки страх заради възможностите, които крият институционалните бухалки. Кажете си, хора, не мълчете!”,  призова той.

За случая с неговата компания се разбра преди дни, когато самият той написа писмо до Министерството на икономиката. След подпаване на документи по програма за подпомагане на средните предприятия, пострадали от COVID кризата, фирмата му била одобрена през декември, но в последния момент станало ясно, че са изключени от програмата заради „процедурна врътка“ – административни правила, които не били ясно описани във втората фаза, но били валидни за първа и трета фаза на кандидатстването.

„Изпратиха ни писмо от Министерството на икономиката, в което завоалират истините зад много сложни терминологии, така че очите да не могат да прочетат, а разумът – да осъзнае“, посочи Бимбалов. Той не изключва възможността това да е чисто административна грешка, при която последствия ще има – администрацията ще отговори на писмата, но твърде късно, когато процедурите вече са приключили.

Рекламистът коментира и скандалното решение на правителството от последните няколко дни, с което се отпускат парични помощи на свободните артисти: „Положението е „Разделяй и владей“. Това е смисълът на този ход на Борисов. Става дума за едно писмо, което е подписано от достатъчно голям брой хора, но те не представляват цялата общност. Той успя да дръпне на една страна част от тях, да им подхвърли по една пачка и да им обещае нещо още по-престъпно – квота за българска музика по частните радиостанции. Как така ще променяш програмата чрез закон на частна медия? Нима всяка българска музика е качествена?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече