Експерти от НАСА прогнозираха кога всичко живо на Земята ще загине

0

Мащабни компютърни симулации, извършени от НАСА, разкриха колко още време остава на човечеството, за да намери нова планета, която да обитава. Не трябва да се двоумим, в противен случай Слънцето ще унищожи всичко.

Както се оказа, не е толкова трудно да се разбере времето, когато слънчевата радиация ще унищожи атмосферата на земното кълбо. В същото време много различни фактори могат да изместят датата, така че учените прибягват до компютърни симулации, за да увеличат максимално обхвата на всички възможни сценарии. Някои предположения може да нямат нищо общо с реалността.

Компютърният модел е повторен повече от 400 пъти, така че специалистите спокойно могат да говорят за точни измервания. Слънчевите потоци определено ще доведат до деоксигенация. Този процес ще приключи през 1 000 002 021 година. По време на периода на съществуване на хората тези срокове определено ще се променят, защото пагубното въздействие върху околната среда неперкъснато се увеличава.

Затова трябва спешно да се търси нова планета за съществуване на земляните в срок от един милиард години. Учените са убедени, че до тогава изход ще бъде намерен.

Източник: planetanovosti.com

Превод и редакция: Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече