Алибегов тичка след Баце до Кюстендил, за да го потупат по рамото

0

И днес Баце тръгна с джипката да обикаля страната и отиде да „инспектира” Кюстендил. Съпровождан от здравния министър и кмета на града Петър Паунов, той се разходи из центъра без маска и стигна до заведение, в което се спря да си каже обичайната реч и демонстративно си сложи предпазното средство.

Там го чакаше и шефът на  Българската асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, който цъфна до Баце. Засмени до уши, двамата разговаряха за проблемите на ресторантьорския бранш. А премиерът благосклонно потупа изведнъж смирилия се Алибегов по рамото.

Напомняме, че председателят на БАЗ е един от уж големите критици на противоепидемичните мерки и заплашва периодично с протести заради затварянето на заведенията

“Винаги сме искали само да работим, справяме се добре с мерките. Спазваме ги и хората са доволни“, каза Алибегов. По думите му едно ново затваряне вече ще е пагубно за сектора, но предупреди, че има и недобросъвестни ресторантьори.

„Да не се поддаваме на провокации. Знаете в момента е сложна обстановката и трябва да спазваме всички противоепидемични мерки, за да няма за какво да се захванат и да се стигне до ново затваряне“, посъветва той колегите си от бранша.

Не се мина и без прошение за пари: „Лично ще помоля премиера малко за съдействие относно изплащанията на приходната агенция, всички са притеснени, че стават по-бавно, ако може да ускорим изплащането на компенсациите“, обърна се Алибегов към Борисов.

А Баце отново подхвана любимата си теза за провокации от страна на негови противници: „Нашите политически опоненти нарочно събират хора в заведенията и ги снимат, за да излезе, че трябва да ги затворят”, убеден е той.

Ина Димитрова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече